fbpx

Alternative la cazarea în hoteluri când călătorești. Azi Airbnb

În timp ce pregăteam traseul pentru excursia în Italia am căutat alternative de cazare la hoteluri, unde costurile erau destul de piperate. Urma să mergem două cupluri, deci ideea unui apartament ne încânta, mai ales că voiam mai multă intimitate.

Și așa am ajuns să compar ofertele de pe Airbnb și Booking. Mă așteptam să găsesc prețuri mai bune la cazare pe Booking, dar surprinzător, Airbnb a ieși câștigător, am închiriat apartamente cu două dormitoare și două băi în Verona și Milano, în zone bune, apropiate de centru, și am ieșit sub 50 de euro pe noapte de cuplu. Booking e și el tentant, mai ales că are oferte de apartamente și hoteluri, mai nou, la prețuri similare.

Aveam ceva rețineri, dar am verificat recenziile peste tot, și experiența a fost faină. În Verona am plătit cam 45 de euro pe cuplu pe noapte – apartament cu trei dormitoare, living, 2 băi, bucătărie utilată și o mică grădină cu verdeață, fiind la parter.

În Milano am prins un apartament cu 50 de euro pe noapte de cuplu, la 15 minute de mers pe jos de gara centrală. 100 de metri pătrați, două dormitoare, living, două băi, bucătărie, la etajul 3, apartamentul era nou.

Per ansamblu am fost foarte mulțumit de Airbnb în vacanța asta pentru a rezerva apartamente direct de la proprietari. Prețurile sunt mai mici ca la hoteluri, condiții mai bune, ai mai multă intimitate, ai recenzii oneste de la ceilalți clienți, fotografiile din apartamente sunt reale, nu ai surprize când te cazezi.

Și a fost mișto și la final, de la ambele cazări am plecat dimineața foarte devreme din motiv de avion sau tren, și când am discutat despre checkout cu propietarii mi-au spus doar să las cheile pe masă când plec, că vin ei mai târziu.  Platforma funcționează foarte bine, atât clienții pot lăsa proprietariilor recenzii cât și invers.

Dacă vreți să călătoriți și vă tentează ideea de cazare ca la mama acasă aveți 34 de euro reducere la prima rezervare pe Airbnb, dacă vă faceți cont aici.

Voi ce aplicații/site-uri mai folosiți pentru cazare când călătoriți?

Recomandă

5 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *