fbpx

Ce poți face două zile în Milano

Când am planificat traseul pentru Italia obiectivele principale erau Veneția și Verona, dar cum avionul ateriza în Milano am stat o noapte și aici, pentru a explora orașul. Sunt multe lucruri faine de făcut în împrejurimi, noi ne-am limitat la umblat prin oraș și făcut ceva shopping, poate și pentru că o zi întreagă am prins numai ploaie. Poze faine și câteva impresii despre Milano mai jos.

Nu știu dacă ai ce face mai mult de 3-4 zile în oraș, dar două a fost cam din scurt, probabil în 3 zile vedeam pe îndelete tot Milano. Arhitectura e frumoasă, dar sunt și foarte multe clădiri noi, mai degrabă e un oraș al viitorului decât al trecutului.

Cazare – am luat-o tot prin AirBnb, un apartament la 15 minute de gara centrală din Milano, două dormitoare, două băi, living mare și bucătărie, 100 euro pe noapte. V-am mai povestit aici cum a fost.

Sunt multe locuri cu mâncare bună. De mâncat noi am mâncat la Osteria Casa Tua și la Pizzeria Napoletana Daniele, ambele ne-au lăsat impresia că sunt afaceri de familie, unde vin mulți localnici, nu doar turiști. Mâncarea a fost foarte bună în ambele locuri.

Pentru transport sunt ok biletele de o zi valabile pe toate mijloacele de transport, ce costă 4.5 euro.

Obiective turistice din Milano

Știu să sună ciudat, dar m-a impresionat gara din Milano, clădirea e uriașă, în interior sunt inclusiv galerii comerciale (pe 3 etaje). Fetelor, găsiți inclusiv un magazin Victoria’s Secret. În gară, da?

Dacă vreți să descoperiți orașul ușor plimbați-vă pe Corso Buenos Aires la pas pentru a face cumpărături, a vedea câteva monumente faine și a lua pulsul orașului.

De vizitat Domul din Milano și Piazza del Duomo, evident, aici veți face probabil cele mai multe poze.

Nu ratați Galeriile Vittorio Emanuelle pentru window shopping și fotografii, cam toate brandurile faimoase au magazine aici. Evident, dacă aveți cardul de credit la voi puteți și să intrați în ele.

Am făcut și cumpărături, haine și pantofi mai ales, e trist când constați că pentru fix aceleași produse, de la branduri cunoscute, la noi prețurile sunt mai mari cu cel puțin 10-20% decât la ei. Și eram în centrul orașului, nu printr-un outlet. Nu mai zic de fast fashion, la H&M erau haine care la noi costau de 4 ori mai mult.

Mergeți în centrul orașului și plimbați-vă pe străduțele din Brera, sunt foarte liniștite, cu un farmec aparte, găsiți aici mai multe restaurante, terase și pizzerii de cartier primitoare. Tot aici este și Pizzeria Napoletana de care vă spuneam mai sus.

Faceți și o plimbare pe marginea canalului Naviglio. Surprinzător, dar are și Milano canale, zonei i se mai zice Navigli, fiind mai puțin cunoscută de turiști, am ajuns aici pentru că ne-a adus o prietenă din Milano. Nu se compară cu Veneția, dar găsești și aici multe restaurante, baruri, terase, milanezii se relaxează aici seara și în weekend.

Mi-a plăcut mult orașul, e relaxant, oamenii sunt prietenoși. Nu m-a dat pe spate arhitectura, dacă dai la o parte cele câteva biective turistice orașul e mai degrabă unul nou, modern, dar cred că ăsta e farmecul Milano.

Cum e să vizitezi Veneția în 2018

Toți merg la Verona pentru Julieta, noi am mers pentru priveliștea asta

Recomandă

2 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *