fbpx

Cum e să vizitezi Veneția în 2018

La începutul lunii am tras o fugă pe la frații italieni, și de la ideea unui city break scurt de 2-3 zile am ajuns să petrecem 6 zile în nordul Italiei, cu plimbări între Veneția, Verona și Milano. În primul rând deoarece noi nu stăm prea mult într-un loc, ne place să umblăm mult, și în al doilea rând deoarece am considerat că nu avem ce face atâtea zile într-un singur oraș, dacă tot zburăm până acolo hai să vedem cât mai multe. Azi despre Veneția.

Colors of #venice #italy. 😍🇮🇹

A post shared by Marius Sescu (@mariussescu) on

Evident, am mers la Veneția să o vedem înainte să se scufunde cu totul 🙂 (mai prinde gluma asta?). Ca orice oraș promovat intens ca destinație turistică e plină de turiști, în zonele centrale mai ales îți dădeai coate cu ceilalți amatori de poze numai bune pentru Instagram.

Mi-am dat seama de mulți ani că e o diferență majoră între pozele alea faine pe care le vedem noi pe Instagram sau pe site-urile agențiilor și realitatea de pe teren, oricât de fantastică ar fi destinația aleasă, e vina promovării intense, dar asta e, important e să găsești tu locuri care îți plac într-un oraș, și ele nu sunt neapărat cele aflate în top recomandări de vizitat.

A #gondola ride in #venice 🇮🇹 #venezia

A post shared by Marius Sescu (@mariussescu) on

Am ales să nu luăm cazare în Veneția, ci în Verona, prin Airbnb. Oricum era și ea pe lista de vizitat, cazările sunt cu 30-40% mai ieftine, plus că prinzi oferte mai faine la apartamente, nu ca în Venezia unde se bat cu toții pe camere, iar orașul e muuult mai liniștit. De la Verona la Veneția faci cam 2 ore cu trenul, circulă din oră în oră, și la 10 euro biletul ieși oricum mai ok cu costul total.

The sea is calling. #venice 🇮🇹

A post shared by Marius Sescu (@mariussescu) on

Un alt motiv pentru a nu sta chiar în Veneția este că nu ai ce face mai mult de 2 zile în zonă. Știu că sunt o grămadă de atracții pentru turiști, orașul e chiar fain, merită vizitat cel puțin o dată în viață, dar după ce bifezi Piața San Marco, Basilica di San Marco, Palatul Dogilor și te plimbi pe canale constați că cam asta este, e timpul pentru shopping și căutat un restaurant bun.

Going for a walk? #venice 🇮🇹

A post shared by Marius Sescu (@mariussescu) on

Evident, poți să cauți excursii prin zonă, poți să vizitezi câte un canal pe zi, să te plimbi cu vaporul, dar în 2 zile tot termini Venezia, hai 3 dacă te apuci de verificat toate bisericile. Pentru a vizita obiectivele de mai sus la interior biletele variază între 4 și 16 euro, eu personal după ce am dat 29 de euro în 2011 pentru a vedea Parisul din Turnul Eiffel și am stat 3 ore la coadă în soare am rămas puțin dezamăgit și am dezvoltat o reținere la aruncatul cu banii în locuri unde trebuie să mă îngrămădesc.

Nu zic că nu merită vizitate toate obiectivele, dar sunt experiențe mai faine pe care îți poți cheltui banii, iar în final cea mai mișto parte când vizitezi un oraș este să încerci experiențele locale, să vezi cum trăiesc localnicii, cum se distrează ei, unde mănâncă, cum se relaxează. Chestiile astea nu prea le găsești în zonele centrale, unde ți se vând experiențele turistice, la suprapreț, evident.

Pe partea de mâncare sunt o mulțime de localuri faine, nouă ne-a plăcut mai mult ce am mâncat în Milano, dar mare grijă mai ales la restaurantele și tarvernele din zona centrală, pe lângă prețurile afișate la exterior mai bagă de obicei coperto și servizio, și sunt unele ce te încarcă mult la notă. TripAdvisor e sfânt aici, citiți recenziile înainte să dați check in.

Musai de gustat înghețata în Veneția, mult peste cea de la noi, chiar dacă se laudă și românii că au deschis gelaterii în ultimii ani.

În rest găsiți o mulțime de prostii de cumpărat, de la măști, brelocuri și suveniruri până la haine și bijuterii de firmă, sunt multe branduri cunoscute ce au magazine deschise pe străduțele din zona centrală, datorită fluxului de turiști. Majoritatea magazinelor cu suveniruri mai negociază la prețuri dacă cumpărați mai multe bucăți, nu săriți imediat să plătiți prețul afișat.

#venice memories. 🇮🇹🛥️☀️ #veniceitaly

A post shared by Marius Sescu (@mariussescu) on

Am auzit că e și mai faină Venezia în perioada carnavalului ce are loc în februarie de obicei, dar sincer, la cât de aglomerat era acum, nu cred că mi-ar fi plăcut mai mult la începutul de an. Nu că aș avea ceva împotriva turiștilor, și noi tot turiști eram, dar ne-au plăcut mult mai mult străzile pustii din oraș și canalele unde nu se băteau toți gondolierii pentru a te prinde de client.

#people of #venice 🇮🇹 #venezia #veneziadavivere #igvenezia #veniceitaly

A post shared by Marius Sescu (@mariussescu) on

Aplicații utile folosite în Italia: Airbnb pentru cazări, TriAdvisor pentru localuri, Google Trips pentru obiective turistice, TrenIt pentru mersul trenurilor și JustEat pentru a comanda mâncare, pe lângă sfântul Google Maps pentru orientare pe teren și găsit cele mai bune trasee din punctul A în punctul B.

Veneția e un oraș foarte fain, merită vizitat măcar o dată, dar eu dacă m-aș duce în zonă aș planifica un turneu prin mai multe orașe, nu m-aș duce să stau doar acolo. Despre Verona și Milano în episoadele următoare, au și ele farmecul lor aparte.

Dacă ați ajuns prin zonă vouă ce v-a plăcut cel mai mult?

Recomandă

2 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *