fbpx

Până să pun mâna pe Huawei P20 Pro credeam că Mate 10 Pro scoate poze foarte faine, acum mi-am schimbat un pic părerea. Evident, depinde și ce fel de fotografii îți plac, dar Huawei a reușit niște lucruri foarte tari cu cele 3 camere de pe P20 Pro cu zoom. Ținând cont de faptul că cele mai mari diferențe între modele astea două sunt la camerele foto, mai jos aveți fotografii comparative făcute cu cele două telefoane, să decideți singuri care e pe gustul vostru.

Cum spuneam și când am făcut unboxingul la Huawei P20 Pro, diferențele pe partea de hardware nu sunt așa de mari, P20 Pro vine cu senzorul de amprentă pe față, recunoaștere facială și un design un pic mai elegant, Mate 10 Pro e puțin mai sobru.

Unboxing Huawei P20 Pro și comparație cu Huawei Mate 10 Pro

Huawei P20 Pro e primit în teste prin programul Orange Smartphone Tester. Puteți cumpăra telefonul de la Orange la prețuri începând cu 389 euro la abonament sau 849 euro la liber. Comparativ, Mate 10 Pro începe de la 209 euro la abonament sau 705 euro la liber, ca să vă faceți calculele și să decideți dacă merită diferența.

Diferența cea mai mare e la sistemul de fotografiere cu 3 camere, ultimul model de top lansat de Huawei vine cu 3 camere foto pe spate, una dintre ele fiind de 40 MP, plus zoom optic 3X și zoom 5X folosind inteligența artificială, practic combină 3X-ul cu pozele făcute la 40 MP, pentru a obține fotografii de aproape dar clare, fără zgomot.

Uitați aici exemple de poze fără zoom, zoom 3X și zoom 5X.

Ce faci cu 3 camere pe un telefon? Prima are un senzor de 40 MP cu f/1.8, a doua are un senzor de 20 MP alb negru cu f/1.6 și a treia are 8 MP cu f/2.4 și zoom optic 3X. Aplicația camerei foto schimbă automat camerele în funcție de scenariul selectat, și altfel obținem niște fotografii ca cele de mai jos. Pe partea de video iar avem ceva fain, filmare la 960 fps slow motion, HD.

Sunt mari diferențele între fotografii? Vedeți cu ochii voștri, doar am scos pozele din telefon și le-am redimensionat să se încarce mai ușor. P20 Pro are culori mai vii, numai bune de băgat pe Facebook și Instagram, plac mai mult ochiului, pe când Mate 10 Pro scoate fotografii mai apropiate de realitate.

Care sunt mai faine? Depinde de gust. În stânga aveți fotografiile cu Huawei P20 Pro, în dreapta cu Mate 10 Pro.

Partea faină la P20 Pro este că nu prea mai ai ce procesa la poze, sunt uau din prima, dar dacă vrei poze ce au culori mai apropiate de cele din realitate Mate 10 Pro stă mai bine. În schimb, pe ambele aparate în modul PRO obții rezultate tari, dacă ai răbdare să te joci cu setările.

Pe lângă toate detaliile astea despre camere adaugi un procesor rapid, 128 GB memorie internă, un ecran mare și o baterie ce ține lejer 1-1,5 zile, și începi să îți dai seama că Huawei a investit mult nu doar în marketing și branding, ci și în cercetare, inovație, în dorința de a se transforma dintr-un follower într-un leader. Nu degeaba se apropie de locul 1 la nivel mondial ca număr de unități vândute.

Vouă ce poze vă plac mai mult, cele făcute cu P20 Pro sau cu Mate 10 Pro? O să revin cu o recenzie finală, acum eu folosesc Mate 10 Pro ca telefon personal și încă sunt în dubii care e mai bun dintre ele, raportat la dotări, cameră și evident, preț.

10 Comentarii

  1. Ah, să nu uităm de baterie. Nu am mai avut așa ceva din era Nokia. Mă chinuiesc să o descarc și nu vrea. Cu toate eforturile mele, ține cel puțin o zi jumate.

  2. Pingback: Cum face poze Huawei Mate 20 Pro, cu 3 camere

  3. Pingback: Huawei Mate 20 Pro sau Huawei P20 Pro, ce să alegi?

Lasă un comentariu