fbpx

Încă de când am pus mâinile pe Mate 20 PRO primit de la Orange am zis că îmi place telefonul, mi se pare mult mai bun chiar și decât P20 Pro, testat în primăvară. Dacă ne luăm după specificații Mate 20 PRO are cel mai bun sistem de camere de anul acesta, dar eu zic să lăsăm la o parte specificațiile, deci vă voi arăta exemple de fotografii făcute cu Mate 20 PRO, plus câteva poze comparative între el și Mate 10 Pro, pe care îl folosesc eu zilnic, ca să vedeți ce s-a schimbat.

Telefonul l-am primit în teste prin Orange Smartphone TesterHuawei Mate 20 Pro începe de la 399 euro la abonament sau 999 euro la liber.

Diferența principală între Mate 20 PRO și P20 Pro e la sistemul de camere. Da, sunt tot 3 camere pe spate, dar s-a renunțat la obiectivul monocrom, acum avem 3 camere color, și cred eu că sunt așezate și mai bine pe spatele telefonului.

Prima e camera de 40 MP cu deschidere f/1.8, folosită și pe P20 Pro. Aici găsiți o explicație detaliată despre cum funcționează camera asta, ideea e că puteți face poze la 40 MP sau la 10 MP.  Eu am făcut majoritatea pozelor în format 18,8:9, la 6 MP, mi se par suficiente pentru uzul zilnic, dacă vreți maximul de 40 MP ele sunt salvate în format 4:3.

Câteva portrete:

Urmează camera de 8 MP cu deschidere f/24, folosită și pentru zoom. Huawei spune că oferă 3X zoom optic și 5X zoom hibrid, dar din ce am testat eu pozele făcute cu zoom 5X nu au pierderi de calitate, deci cred că e zoom optic, sau cel puțin pierderile de calitate nu sunt sesizabile.

Mai jos fotografii făcute din același loc, începând de la 0.6X, adică modul panoramic, până la 5X zoom.

Setul 1:

Setul 2:

Mai avem și a treia cameră de 20MP pe spate, ultra wide cu deschidere f/2.2, folosită pentru panorame. Asta m-a dat pe spate cel mai tare, când aveam LG G5 foloseam intens obiectivul panoramic pentru peisaje, și chiar i-am dus dorul. Deci dacă mă vedeți că salivez lângă fotografiile făcute de Mate 20 PRO să știți de ce, pentru mine e perfect, pot face și poze la peisaje, și fotografii de stradă, și portrete, ba chiar și macro de la 2.5 cm apropiere.

Macro la un pahar de whisky…gol:

Fotografii diverse făcute cu Mate 20 PRO, pe modul auto:

Pe modul Auto camerele folosesc inteligența artificială, ca și la modelele anterioare, ba chiar aș zice că detectează mult mai repede schimbările de peisaje și modifică setările în funcție de ce pozezi – peisaje, obiecte, ziua, noaptea, la interior. Totuși, pentru fotografii profesioniști este și modul PRO, unde puteți modifica toate setările camerei. Mi-a plăcut modul de noapte, scoate poze bune, fără a forța culorile:

Camera frontală e de 24MP, oferă inclusiv modul portret, detecție automată a feței, dacă vă plac selfie-urile aveți cu ce, și în plus poate filma full HD. Bonus, poți filma și un fel de animoji, camera îți scanează fața pentru a realiza un fel de animație, dar nu e o funcție care m-a dat pe spate, te joci cu ea o dată și cam aia e.

Pe partea de filmare avem video la 4K, maxim 30fps, inclusiv filmare în mod HDR dacă vă plac culorile vii, avem fimare slow-motion până la maxim 960fps/ calitate 720P – timp de 6 secunde, dar și filmare slow motion la 120fps/ calitate 1080P sau filmare în modul timelapse, la maxim 720P. Mai jos e un timelapse panoramic filmat seara.

Găsiți mai multe fotografii făcute cu Mate 20 Pro pe contul meu de Instagram.

Comparație între Huawei Mate 20 PRO și Huawei Mate 10 Pro
Eu folosesc Mate 10 Pro ca telefon zilnic, deci aveți mai jos câteva fotografii comparative, ca să vedeți cât s-a lucrat la partea de îmbunătățire a senzorilor foto în mai puțin de 1 an. Ziceam că Mate 10 Pro face poze ok, eram mulțumit de el, acum știu că se poate și mai bine. În stânga e Mate 20 PRO, în dreapta Mate 10 Pro, doar am redimensionat pozele.

Poze făcută pe înserat, cu modul de noapte activ pe ambele telefoane, stânga Mate 20 Pro, dreapta Mate 10 Pro.

Ca să concluzionez, nu am ce reproșa modelului Mate 20 PRO când vine vorba de camere și performanțele foto-video, scoate poze și fimări pe care acum câțiva ani nici nu aș fi visat că le voi face cu un telefon. Cu un astfel de smartphone ai tot mai puține motive să cari camera compactă sau DSLR-ul după tine, când mergi în vacanță. Dacă aveți buget pentru el luați-l, nu veți regreta. Revin cu review complet în curând.

RECOMANDĂ
  • 1.7K
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
19 comentarii. Tu ce părere ai?
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Andrei
Andrei
30 octombrie 2018 17:27

Ce ai alege, Mate 20 Pro sau Galaxy Note 9? La prețuri sunt similare, designul seamănă, stylusul nu ma încântă. E mai bună camera la Huawei?

Andrei
Andrei
30 noiembrie 2018 21:43
Răspunde către  Andrei

Este mai buna,si ca performanța il bate.

Lary
Lary
30 octombrie 2018 20:44

Am vazut ca senzorul de amprenta e in ecran. Cat de precis e fata de Mate 10 pro? Merge sau e doar marketing?

Andrei
Andrei
30 noiembrie 2018 21:45
Răspunde către  Lary

Nu este mai bun decat un senzor fizic,ideea este sa salveze spatiul dar in schimbul unor rateuri de 10% obtii un facial scan super ralid precis si securizat,poate chiar mai bun decat cel de la apple.

Cel mai bun
Cel mai bun
30 octombrie 2018 20:47

Mda, ce sa ii reprosezi cand e gratis? Parca vad ca de fapt folosești ifon in rest.

Sorin
4 noiembrie 2018 18:33

Felicitări pentru articol, pentru impresii și pentru fotografii. Personal mă tentează P20 Pro, mai nou chiar Mate 20 Pro (dacă o permite bugetul), și îmi place cum ai făcut fotografiile comparative. Ambele sînt telefoane, chiar aparate de fotografiat în toată regula. Cît privește paharul… gol… hmmm…

trackback

[…] Cum face poze Huawei Mate 20 Pro, cu 3 camere […]

Toni
Toni
7 decembrie 2018 16:40

Bună ziua! As dori părerea dumneavoastră vreau sa achiziționez un telefon și nu sunt decis între iPhone xs sau xs max și huawei mate 20 pro? O părere va rog. Mai mult ma interesează o parere despre camera foto

trackback

[…] Mate 20 Pro mi se pare telefonul anului, după ce l-am testat. Dacă aveți buget pentru el, evident. […]

trackback

[…] Cum face poze Huawei Mate 20 Pro, cu 3 camere […]

Andreea
18 decembrie 2018 15:59

Vreau si eu unul!! 😀

trackback

[…] dar sunt șanse mari ca următorul telefon să fie Samsung Galaxy S10 Plus, mi se pare un pic peste Mate 20 Pro. În plus aplicația camerei vine cu o mulțime de funcții utile atât pentru începători cât […]

19
0
Lasă un comentariux
()
x