fbpx

Huawei Mate 20 Pro sau Huawei P20 Pro, ce să alegi?

Sunt o mulțime de asemănări între Huawei Mate 20 Pro și Huawei P20 Pro, chiar dacă Mate 20 Pro a apărut pe 1 noiembrie la Orange, iar P20 Pro a fost lansat în aprilie. Hai să ne concentrăm mai mult pe diferențele între ele, că mulți m-au întrebat pe care mi l-aș lua, dacă aș avea de ales. Teoretic seria Mate ar trebui să fie o alternativă la seria Note de la Samsung, iar P-urile concurează cu S-urile, dar de fapt sunt multe nuanțe. Oricum, Huawei are telefoane foarte bune acum, din punctul meu de vedere sunt la egalitate cu Samsung, dacă nu chiar un pic peste.

Telefonul l-am primit în teste prin Orange Smartphone TesterHuawei Mate 20 Pro începe de la 399 euro la abonament sau 999 euro la liber.

Întâmplarea face că am avut și un P20 Pro zilele acestea, deci am putut trage un video comparativ între ele, și o să încerc să mă concentrez pe elementele care le diferențiază. Dacă nu știți pe care să îl alegeți merită văzut.

Idei:

 • Mate 20 Pro poate fi încărcat wireless și poate chiar să încarce alte telefoane.
  Mate 20 Pro are senzorul de amprentă încorporat în ecran, P20 Pro sub ecran.
 • Mate 20 Pro are marginile cele mai rotunjite, dar P20 Pro este cel mai subțire per ansamblu.
 • Mate 20 Pro are o diagonală de 6,4 inchi a ecranului, P 20 Pro are 6,1 inchi.
 • Huawei Mate 20 Pro are pe spate trei camere dispuse într-un pătrat alături de bliț: 8 megapixeli f/2.4 pentru zoom optic 3x, 20 MP f/2.2 pentru unghi larg (poze panoramice) și 40 MP f/1.8 pentru unghi clasic. Camera din față are 24 MP f/2.
 • Huawei P20 Pro are pe spate tot trei camere, dar altă configurație: 8 MP f/2.4 pentru zoom optic 3x, 20 MP f/1.6 pentru poze alb-negru și 40 MP f/1.8 pentru poze clasice. Camera din față are 24 MP f/2.
 • Huawei Mate 20 Pro folosește noul procesor Kirin 980, mai rapid, primul construit pe 7 nanometri, mai performant pentru funcționalități AI.
 • Huawei P20 Pro folosește procesorul Kirin 970, anunțat în 2017.
 • Huawei Mate 20 Pro – bateria este de 4.200 mAh cu cea mai rapidă încărcare, ține un pic mai mult.
 • Huawei P20 Pro – baterie de 4.000 mAh, cu încărcare rapidă.
 • Mate 20 Pro vine cu Android 9, P20 Pro vine cu Android 8, dar probabil va primi și el update în curând.

Vreți specificații detaliate și poze de la unboxing? Avem, la fiecare telefon în parte:

Huawei Mate 20 Pro e aici și e incredibil

Unboxing Huawei P20 Pro și comparație cu Huawei Mate 10 Pro

Cum fac poze, cum filmează, cât de bune sunt camerele foto? Avem și articole despre asta:

Cum face poze Huawei Mate 20 Pro, cu 3 camere

Comparație: Ce telefon are cea mai bună cameră, Huawei P20 Pro sau Huawei Mate 10 Pro?

Concluzia – ce să îmi iau?

Dacă nu țineți cont de preț, Mate 20 Pro e cel mai bun telefon de la Huawei în momentul de față, vă zice asta un posesor de Mate 10 Pro, care era mulțumit de el până a pus mâna pe Mate 20 Pro. Noul model are un ecran mare, cel mai rapid procesor, 3 camere foarte bune și design modern, iar pe culoarea twilight e chiar senzațional, atrage toate privirile. În plus vine cu câteva tehnologii noi: scanner de amprentă încoporat direct în ecran, autentificare facială mai rapidă, încărcare foarte rapidă și cea mai mare baterie, care se încarcă și wireless.

Dacă vreți ceva un pic mai accesibil luați în calcul și P20 Pro, diferența de preț între ele la Orange este de 140 euro pentru prețul la liber, sau 70 de euro la abonament.

Vouă care vă place mai mult, Huawei Mate 20 Pro sau P20 Pro?

Recomandă

4 Comentarii

  • Nu te contrazic, că nu le-am testat pe amândouă simultan, am avut P20 Pro în primăvară, acum l-am folosit pe al unui prieten pentru filmare. Totuși, ambele țin peste 1 zi folosite intens, și eu știu că le-am setat când le-am folosit pe Smart Resolution, dacă lași pe rezoluția maximă e posibil la setări ecran să scadă și la Mate mai repede bateria, că are ecran mai mare, 6.4 vs 6.1, cu rezoluție mai bună un pic, deci consumă mai mult curent.

 1. Am văzut că ai comparat P20 Pro mai demult și cu Mate 10 Pro. Dacă e să te uiți bine și la preț, pe care l-ai alege? Întreb pentru că e în jur de 700 euro la liber, comparat cu 850 sau 1000, cât sunt P20 Pro sau Mate 20 Pro, și nu e chiar puțin.

  • Strict pentru preț aș lua Mate 10 Pro. Procesorul și designul mai rotunjit sau senzorul de amprentă încorporat în ecran nu sunt suficiente ca să iei Mate 20 Pro, dar când pui mâna pe cameră și vezi cum face pozele cu zoom, cum le stabilizează sau cum scoate culorile noaptea… acolo da, se simte cel mai mult diferența.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *