Viața nu ar trebui trăită doar în weekend

O să vă zic un secret, din când în când mai pun poze din astea cu mesaj ironic pe Instagram, despre cât de fain e weekendul și cât de nasol e când trebuie să mergi la serviciu lunea. În realitate pe mine nu prea mă deranjează când începe o nouă săptămână, pentru că în majoritatea timpului am chestii faine de făcut la muncă. O să îmi iau și mai multe înjurături dacă vă zic că uneori abia aștept lunea, că poate am chiar vreun proiect interesant de început. Pentru asta ar trebui să tragem tare zic eu, să ne construim o viață care să ne placă zi de zi, nu doar în weekend sau în vacanță. Scopul vieții nu ar trebui să fie număratul zilelor până vinerea sau până la următorul concediu.

Evident, pentru a avea o viață din care nu simți nevoia să evadezi trebuie să urmezi niște reguli, și blogurile minimaliste îți zic clar ce trebuie să faci: pui oamenii care contează pentru tine pe primul loc, să renunți la strânsul de lucruri și te apuci de colecționat amintiri și experiențe, să îți schimbi jobul până găsești unul care să te motiveze, să înveți să spui și nu, ai mai multă grijă de tine. Simplu, nu?

Faza e că cel mai important lucru pe care puțini îl zic este că majoritatea celor care au o viață frumoasă au făcut compromisuri.

Poate că în loc să îți iei o casă cu 5 dormitoare pentru care lucrezi 12 ore pe zi ca să achiți ratele poți sta și într-un apartament cu 2 camere.

Poate că în loc să te bucuri de o mașină nouă, cu interior premium din piele îți poți cumpăra o mașină care să te ducă de la punctul A la punctul B, sau renunți complet la mașină dacă stai în București.

Poate că nu ai nevoie de haine de firmă, câte un outfit pe zi, ci de o pereche de blugi și un tricou.

Poate că nu trebuie neapărat să mergi în Japonia ca să simți că călătorești, ajunge și Londra sau Roma sau orice destinație din Europa unde poți ajunge cu 100 de euro.

Nu zic că lucrurile scumpe de mai sus nu sunt frumoase, la timpul lor, ci doar că văd mulți oameni care stau în joburi pe care le urăsc, pentru a avea un stil de viață pe care nu și-l permit. Masina scumpă, casa mare, hainele de fițe, călătoriile exotice, toate astea costă. Unii au bani pentru ele, alții duc o viață pe datorie pentru a le avea.

Când trag linie, eu dorm foarte bine noaptea, chiar dacă stau la bloc, am o mașină veche de 9 ani și merg în vacanță prin Europa. Asta pentru că nu mă trezesc dimineața gândindu-mă de unde să scot banii pentru rate sau cât mai e până la următoarea vacanță. Viața se trăiește zi de zi, nu doar în weekend, dar depinde de fiecare ce priorități are. Zic bine?

Recomandă prietenilor!Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
Notify of