fbpx

Huawei Mate 20 Pro e aici și e incredibil

Recunosc că de vreo 2 ani am devenit fan Huawei, și nu datorită marketingului agresiv, ci din cauza telefoanelor, au scos modele de top cu super dotări la prețuri ok, dar și modele accesibile foarte stabile, cu multe opțiuni. Mihaela are un Huawei P9 de 2 ani care încă se mișcă excelent, Diana are și ea un Huawei Honor 5X, ieftin, din gama lor pentru tineri, și eu sunt super mulțumit de Mate 10 Pro. Ei bine, săptămâna trecută Huawei a lansat succesorul lui, Mate 20 Pro, tocmai ce l-am primit în teste prin Orange Smartphone Tester, și prima impresie este că telefonul e incredibil, Huawei a pus la bătaie tot ce au ei mai bun, sunt multe funcții noi, unice, pe care le vom vedea în alte telefoane de top de la concurență abia în 2019.

Apropo, dacă nu mai aveți răbdare și vreți să precomandați deja Huawei Mate 20 Pro de la Orange, unde prețul lui începe de la 399 euro la abonament sau 999 euro la liber, vedeți că primiți și un cadou la fiecare precomandă: un pachet ce va conține un încărcător wireless, un cablu USB-C și card microSD de 128GB. Livrările se fac începând cu 1 noiembrie.

Poze cu telefonul și accesoriile:

În cutie avem pe lângă telefon un cablu USB, încărcătorul cu încărcare ultra-rapidă (70% în 30 de minute), căștile cu mufă USB tip C, adaptor pentru căști jack, manualele de utilizare și cheița pentru SIM.

Specificații tehnice Huawei Mate 20 PRO:

  • Mate 20 Pro are un ecran cu o diagonală de 6,4 inchi, rezoluție 3120 x 1440 pixeli, aspect 19.5:9, cu moț în partea superioară.
  • procesorul este Kirin 980 cu 8 nuclee, primul construit pe 7 nanometri, mai performant pentru AI – 2 nuclee la 2.6 GHz, 2 nuclee la 1.92 GHz și 4 nuclee la 1.8 GHz.
  • Camerele din spate sunt de: 8 megapixeli f/2.4 cu zoom optic 3x, 20 MP f/2.2, 40 MP f/1.8. Camera frontală pentru selfies are 24 MP f/2. Filmează 4K, full HD la 60 fps. Face poze macro de la 2.5 cm.
  • Mate 20 Pro are 6 GB de memorie RAM și 128 GB spațiu de stocare intern.
  • Rezistent la apă și praf, IP68.
  • Dual SIM, puteți renunța la una din cartele pentru a pune card de maxim 256 GB, dar atenție, nu e microSD, ci „Nano Memory”, format propietar Huawei – viteze de până la 90 Mb/s pentru transfer, e cu 45% mai mic decât un microSD. De văzut dacă va prinde.
  • Dacă vreți să renunțați la laptop sau computer acasă, MATE 20 PRO suportă conectarea wireless la un monitor sau un televizor compatibil Miracast, pe ele creează o interfață desktop friendly, iar în același timp poți folosi și telefonul separat sau ca tastatură. E similar cu Samsung DEX, dar nu ai nevoie de alte gadgeturi suplimentare, totul e fără fire.

Ce m-a dat pe spate la Mate 20 Pro:

  • Bateria de 4200 mAh, presupun că va duce autonomia telefonului la 2 zile, folosit decent.
  • Senzorul de amprentă este încorporat direct în ecran, nu mai e nici pe spate, nici sub ecran. E primul telefon premium care vine cu asta, în viitor cred că vom ajunge să punem degetul pe ecran, oriunde.
  • Poți încărca wireless alte telefoane, dacă acestea au încorporat standardul Qi de încărcare, prezent în majoritatea dispozitivelor de top din 2017-2018.
  • Mate 20 Pro vine cu 3 camere pe spate și una frontală. Știu, putem face mișto de tendința asta, dar după ce vedeți calitatea pozelor, cât de detaliate sunt, veți înțelege de ce au făcut asta.

Ce nu mă încântă prea mult:

  • Au început și ei să facă marginile rotunjite. Nu îmi displace ca idee, ci din cauza feelingului de fragilitate, am senzația că poate aluneca mai ușor din mână, chiar dacă are rama metalică pe margine. Musai să vă luați o husă la el.
  • Trebuie să scoți 1000 de euro pentru el la liber, sau minim 400 la abonament. Nu neg tot ce am scris mai sus, cred că e cel mai bun telefon la ora actuală, dar dacă ești genul atent la preț trebuie să duci multă muncă de convingere cu tine însuți, ca să ți-l cumperi. Gama ieftină de la Huawei e Honor.
  • e realizat din sticlă, față și spate, Gorilla Glass, ceea ce te dă pe spate ca aspect și cum se simte în mână, dar atrage orice amprentă, oricât de mică ar fi.

Am făcut câteva poze și filmări de test, camerele foto sunt foarte rapide, precise, focalizează instant. Nu am simțit nici o întârziere în comenzi, și în combinație cu bateria uriașă cred că modelul ăsta va rupe pe piață. Eu sunt super mulțumit de Mate 10 PRO, și la 20 PRO chiar văd o evoluție atât pe hardware cât și pe software.

Bonus, dacă aveți un telefon Huawei și vreți tema standard de pe Mate 20 Pro sau alte teme ce vin incluse la noul model le puteți lua de aici, la mine în casă toate telefoanele au trecut pe ele. E suficient să descărcați fișierele .hwt și să le puneți în directorul Huawei – Themes sau HW Themes din memoria internă, în funcție de versiunea EMUI folosită, ele vor apărea în aplicația Teme. Tema standard este Fairyland, mai multe detalii aici.

O să revin cu mai multe poze, clipuri video și detalii. Poate e prea devreme ca să mă pronunț, dar dacă aș vrea acum cel mai tare telefon de pe piață mi-aș lua Mate 20 Pro, m-a impresionat mai mult decât P20 Pro. Și da, moțul de la cameră poate fi ascuns, dacă vreți ecranul clasic.

Avem fani Huawei pe aici? Plănuiește cineva upgrade-ul la Mate 20 Pro?

Recomandă

4 Comentarii

    • Articolul e ăsta, pentru cine nu îl știe – https://mariussescu.ro/telefon-1500-euro/
      Problema mea nu e legată de preț, ci de cum ți-l justifici ție. Ok, dacă îl iei la abonament e altă discuție, dar la liber chiar și 1000 euro poate fi mult, dacă tu îl folosești doar pentru a suna și a sta pe Facebook. La mine pot spune că și-a scos banii Mate 10 pro – am mers în mai multe excursii doar cu telefonul, știind că face poze ok. Am trimis emailuri urgente sau am editat documente de pe telefon, pentru că e rapid și mă pot baza pe el. Evident, poți face astea și cu un telefon mai ieftin, dar ideea e să nu te rogi de telefon să deschidă 3 aplicații simultan sau să trimită un email sau să faci 20 de poze pentru a obține un cadru bun. Mate 20 PRO zic că merită 1000, dacă folosești tot ce are pe el.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *