Unboxing Huawei P20 Pro și comparație cu Huawei Mate 10 Pro

Am făcut un mic unboxing cu câteva impresii despre Huawei P20 Pro, ultimul model de top lansat de Huawei, care vine cu 3 camere foto pe spate, una dintre ele fiind de 40 MP, plus zoom optic 3X, recunoaștere facială și senzor de amprentă amplasat pe ecran. L-am comparat puțin și cu Huawei Mate 10 Pro, telefonul actual. Ce a ieșit vedeți mai jos, puteți da cu like și share la articol dacă vă plac informațiile oferite.

Huawei P20 Pro e primit în teste prin programul Orange Smartphone Tester. Puteți cumpăra telefonul de la Orange la prețuri începând cu 389 euro la abonament sau 849 euro la liber.

Știu că mulți mă veți întreba asa, și eu eram curios, care e faza cu două telefoane de top de la același producător ce parcă se concurează unul pe altul? Da, mă refer la Mate 10 Pro și P20 Pro. Pe scurt, din ce zice producătorul și toți cei care au testat telefoanele, inclusiv eu:

Mate 10 Pro e dedicat clienților business, cu un design ceva mai sobru, ecran mai rezistent, baterie ce ține foarte bine și așa mai departe. Gândiți-vă că Mate versus P la Huawei e similar cu Note versus Galaxy la Samsung.

Huawei P20 Pro e destinat clienților foarte atenți la design, care vor cea mai tare cameră, cele mai bune funcții. Știu, am zis în recenzia la Mate 10 Pro că are niște camere extraordinare, se pare că P20 Pro îl depășește. Încă nu am apucat să fac teste detaliate, și mie mi se par fotografiile cu P20 Pro un pic mai detaliate, o să revin cu un test complet, sau puteți vedea aici ce rezultate au obținut alții.

La P20 Pro au integrat senzorul de amprentă în partea din față, sub ecran. Știu că ăsta e trendul pentru a avea spatele curat, dar personal prefer senzorul de amprentă în spate, cum e la Mate 10 Pro, mi se pare mai ușor de folosit, mai ales cu o singură mână.

Avantajul P20 Pro este că vine cu recunoaștere facială prin Android 8.1, deci nu prea veți folosi senzorul de amprentă pentru deblocare, recunoașterea merge bine, chiar și pe întuneric, m-am speriat un pic la început la faza asta. Pe Mate 10 Pro încă nu este update la Android pentru asta, deci mai așteptăm până va avea recunoaștere facială prin softul oficial.

P20 Pro este cea mai bună alternativă pentru iPhone X dacă ești de partea asta, a celor cu Android, probabil de asta au investit cei de la Huawei foarte mult în sistemul de 3 camere foto pe spate în parteneriat cu Leica, una de 40 MP color, una de 20 MP monocromă și una de 8 MP pentru zoom optic.

Nu vă speriați, nu selectați voi camerele din meniu manual, ci softul camerei alege automat cea mai bună cameră (sau le combină) în funcție de modul ales pentru filmare sau fotografiere.

Pe hartea de hardware avem tot procesorul Kirin 970 cu 8 nuclee ca pe Mate 10 Pro, 6 GB de memorie RAM, memorie internă de 128 GB și ecran de 6,1 inchi cu rezoluția de 1080 x 2240 pixeli. E mai mult decât suficient, dacă adăugați și inteligența artificială încorporată în aplicația camerei, ce recunoaște automat ce fotografiezi și adaptează setările.

Moțul ăla mult discutat când l-a lansat Apple pe iPhone X nici nu l-am remarcat la început, deși acolo e camera frontală și unul din difuzoare. Partea bună e că dacă vă enervează îl puteți dezactiva într-un fel din meniu, astfel încât zona de sus să fie neagră complet, cu iconițele de la baterie și semnal. Mă așteptam să mă deranjeze, dar e ok.

Galerie foto unboxing Huawei P20 Pro

Dacă aveți ceva întrebări despre Huawei P20 Pro lăsați un comentariu și vă răspund, planul pentru următorul articol e să fac fix aceleași poze din aceleași locuri cu ambele telefoane, nu de alta, dar Mate 10 Pro e mai ieftin și încerc să îmi dau seama dacă merită diferența de buget, dat fiind faptul că principala diferență e la camere.

Recomandă prietenilor!
  • 17
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
3 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile

[…] spuneam și când am făcut unboxingul la Huawei P20 Pro, diferențele pe partea de hardware nu sunt așa de mari, P20 Pro vine cu senzorul de amprentă pe […]

[…] acum cel mai tare telefon de pe piață mi-aș lua Mate 20 Pro, m-a impresionat mai mult decât P20 Pro. Și da, moțul de la cameră poate fi ascuns, dacă vreți ecranul […]

[…] Unboxing Huawei P20 Pro și comparație cu Huawei Mate 10 Pro […]