fbpx

Ar trebui să scriu de fapt cât de tari sunt camerele de pe Samsung Galaxy S10 Plus, că are 3 camere în spate și două pe față, dar ce contează e rezultatul final, niște poze superbe, mulți m-au întrebat cu ce aparat foto le-am făcut de se văd așa de bine. Am pus mai jos o galerie cu câteva poze făcute în weekend, neprelucrate, plus două clipuri, unul filmat sub apă cu S10 Plus, și după asta povestim un pic mai multe despre cameră.

Galaxy S10+ e primit prin Orange Smartphone Tester, îl puteți comanda de la Orange la prețuri începând cu 618 euro la abonament sau 999 euro la liber, eu testez versiunea de 128 Gg, pe verde.

Telefonul vine cu 3 camere în spate, de 12 + 12 + 16 megapixeli, și poate filma 4K la 60 fps. Sincer nu am folosit filmarea decât la 1080P, îmi este suficient, dar poți filma și la rezoluție de film, dacă vrei. Mi-a plăcut că în sfârșit avem pe vârful de gamă o cameră ultrawide, pe lângă cea normală și cea cu zoom optic 2X, poți comuta între ele prin nivelul de zoom (0,5X e ultrawide, 1X e cea normală, 2X e zoom-ul optic maxim, după aceea intră zoomul digital). Îmi place să fac poze panoramice, și acum consider că S10 Plus are tot ce îi trebuie.

Aveți o mulțime de opțiuni în setările camerei, de la optimizarea scenei în funcție de locul în care te afli, corectarea distorsiunilor la pozele făcute cu camera ultrawide, mai multe opțiuni pentru focalizare când vine vorba de portrete, și interfața e intuitivă. Vă recomand să lăsați activat modul HDR, care scoate culorile mai vii. Chiar nu am ce să reproșez camerelor, mai bine vă las să vă uitați direct la pozele făcute în weekend.

Este Samsung Galaxy S10 Plus rezistent la apă?

Da, are IP68, deci poți să îl bagi în apă până la 1,5 metri, maxim 30 de minute, dar nu în apa sărată a mării. Totuși, aș sugera să nu abuzați de funcția asta prea des, de exemplu eu am filmat câteva clipuri în piscină cu telefonul, dar după vreo 10 minute acesta m-a avertizat că a detectat umezeală în portul de încărcare, să îl usuc înainte de încărcarea telefonului. Nu s-a întâmplat nimic, dar să nu confundați telefonul cu un GoPro.

Am filmat și un clip cu telefonul în mișcare, fără stabilizator, a ieșit ok zic eu.

Concluzie? Sistemul de camere de pe S10 Plus cred că e cel mai fain dintre telefoanele testate în ultima perioadă, și îmi pare rău să zic asta, că sunt fan Huawei, dar sunt șanse mari ca următorul telefon să fie Samsung Galaxy S10 Plus, mi se pare un pic peste Mate 20 Pro. În plus aplicația camerei vine cu o mulțime de funcții utile atât pentru începători cât și pentru profesioniști.

Samsung Galaxy S10+ e aici. 10 ani de Samsung Galaxy

Dacă vreți să testez ceva anume la telefon dați un semn, o să pun un review final în curând.