Destinațiile turistice nu mai par la fel de faine, după ce le-ai vizitat

Căutam recent idei de vacanță pentru la vară și am fost surprins de cât de mult diferă pozele oficiale postate de hoteluri pe Booking.com, în comparație cu cele postate pe TripAdvisor de turiștii care s-au cazat acolo. Știu, totul este instagramabil acum, toate destinațiile turistice ne sunt vândute cu poze super retușate, în care totul e perfect, doar poate că înainte de a călători undeva ar trebui să căutăm poze reale din locurile respective, altfel vom fi tare dezamăgiți. Mă înșel?

La început mă miram de cât de mari sunt diferențele, după aceea am realizat că e oarecum normal. Toate destinațiile turistice sunt cosmetizate și retușate, sunt puține agenții sau site-uri de turism care să îți prezinte realitatea, plusurile și minusurile. Și adevărul e că cu cât o destinație turistică e promovată mai intens cu atât experiența vizitării ei e mai slabă, deoarece fix turiștii strică farmecul locului. Știu, e ironic, dar asta e realitatea.

Tocmai de asta de multe ori când vine vorba de cazări am ajuns să prefer AirBnb față de Booking sau rezervările directe la hoteluri, parcă pozele sunt mai apropiate de realitate, și recenziile lăsate de cei ce s-au cazat ajută mult. Anul trecut am rezervat doar prin ei, în România dar și afară, și a fost super ok.

Parisul e fain, dar nu cred dacă l-aș mai vizita o dată. Londra e super mișto, aș mai merge o dată pentru muzee și parcuri, dar nu m-aș muta acolo. Roma e wow, trebuie să mergi, dar nu știu cum se descurcă italienii în nebunia de acolo. Veneția e promovată ca o destinație romantică, dar mai mult de 1-2 zile nu ai ce face în zonă. Voiam să mergem la Amsterdam, dar mai strâng niște bani, când am văzut la ce scoruri sunt cazările în zonă. Și lista poate continua.

Sunt 3 lucruri de reținut dacă îți place să călătorești des, zic eu:

  • În primul rând e faptul că s-ar putea să ai satisfacții mai mari ca turist dacă începi să vizitezi și alte locuri, pe lângă destinațiile turistice clasice. Plus că ieși mai ieftin.
  • În al doilea rând, nu e suficient să cauți pozele și prezentările oficiale ale acelor destinații turistice. Din fericire acum avem o mulțime de aplicații pentru recenzii reale ale turiștilor, bloguri și vloguri de travel, important e să te informezi corect, să cauți pe Google, pe Youtube, TripAdvisor, pentru ca așteptările să fie corelate cu realitatea.
  • În al treilea rând, înainte de plecare căutați pe Google numele destinației + tourist traps. Veți evita țepele de la fața locului, mai ales când vine vorba de zone supraaglomerate, prea scumpe sau restaurante proaste.

Legătura la voi, aveți vreo destinație turistică unde ați fost și v-a plăcut mai mult decât vă așteptați inițial?

Recomandă prietenilor!
  • 64
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
8 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Alina

As adauga Sankt Petersburg pe lista ta..

Alina Ștefania

Tocmai ce m-am intors din Atena..mi-a placut maxim…a intrat direct in top 3 preferințe!!!

Maria

Bruges mi-a intrecut asteptarile. Arata minunat peste tot.

Dana

Tenerife si Lanzarote