fbpx

Să nu mergeți în Durău, e prea multă liniște, prea fain

Durăul e probabil cea mai faină stațiune din zona Moldovei, dacă vrei să îmbini urcatul pe munte cu relaxarea totală. Despre urcatul pe munte și atracțiile zonei am mai scris, weekendul trecut am dat o fugă cu prietenii doar pentru relaxare. Încă nu știu dacă să mă bucur sau să îmi pare rău că zona nu este foarte comercială. Probabil cu puțină promovare, niște drumuri mai bune și mai puțină implicare din partea Bisericii care controlează multe terenuri în zonă Durăul ar deveni mai atractivă ca Valea Prahovei, dar totuși, nu cred că mi-aș dori asta.

Cine merge în Durău merge pentru traseele montane, pentru relaxare, pentru a se liniști. Nu sunt cluburi prea multe, nu sunt fițe, sunt doar oamenii care iubesc muntele și natura.

Sunt ceva pensiuni și hoteluri prin zonă, dar dacă vreți o cabană intimă, fix la marginea pădurii, unde noaptea auzi doar greierii, vă recomand HappyNest, cabana unor prieteni unde am stat și noi. E perfectă pentru două trei cupluri, pentru a sta seara la grătar cu un pahar de bere sau de vin și a vedea soarele cum apune peste munți sau stelele cum cad. Să le spuneți că v-am zis eu de ei, cabana e făcută pe placul proprietarilor, de aceea vă veți simți ca acasă acolo, de fapt mai bine ca acasă, că acasă nu vezi munții dimineața când te trezești. 🙂

Majoritatea fotografiilor sunt  făcute cu Samsung Galaxy S6 Edge plus, primit de la Orange în cadrul programului Smartphone Tester.

În rest prin Durău în continuare nu poți face mare lucru, dacă nu ai chef de urcat pe munte și vrei distracție de noapte. Totuși, eu vă recomand să urcați pe Ceahlău, dacă nu până sus pe Vârful Toaca măcar până la Cascada Duruitoarea sau la Fântânele. Berea are alt gust după o zi obositoare pe munte, și după 3 zile petrecute aici vii cu bateriile încărcate acasă.

 

Recomandă

3 Comentarii

  1. Cand am urcat pe varful Toaca – prima mea ascensiune pe munte – in rest, recunosc, ma multumesc cu privitul si admiratul de la baza:), m-am simtit mandra de rezistenta si de vointa mea (e drept, la intoarcere am coborat mai mult cu spatele, din cauza durerilor musculare, dar a meritat!).
    Ai dreptate, daca Duraul ar intra in circutul commercial, gen Valea Prahovei, cu siguranta ar aduce mai multe venituri la bugetul local, dar ar dispare farmecul unui loc unde, daca te concentrezi putin, iti auzi si gandurile.
    Iti recomand in Bucovina -Vama Suceava – pensiunea Casa Lucretia si ai sa intelegi mai bine ce inseamna sa mergi la bunici, la tara!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *