fbpx

Concediul la români: al nostru a fost cel mai tare, nu-i așa iubi?

Din motive de logistică, vara asta am tot amânat tradiționalul concediu la mare până aproape de septembrie. Recunosc, nu a fost chiar ușor să trag tare în timp ce alții postau poze din locuri cât mai exotice, dar cel puțin am avut ocazia să fac o scurtă analiză a concediilor făcute de românii din clasa medie.

Evident, România nu mai e la modă, îmi pare rău dacă vestea asta încă nu a ajuns la agențiile de turism și hotelierii de la noi. Știu, se raportează plaje aglomerate, pensiunile montane sunt pline, țara geme de turiști, dar încet încet românii se deșteaptă, și sincer vă zic, puteți să vă distrați în concedii prin alte locuri mai fain ca în România, la aceeași bani, dacă nu chiar mai puțin. Pentru că alții au învățat cum să facă turism benefic pentru ambele părți, noi vrem să jupuim turistul de bani când îl prindem și cam atât, nu mai contează dacă revine sau nu la noi. Evident, sunt și excepții, dar puține.

Știu că mulți români se uită cu invidie la cei care merg pe alte plaje, cu nisipuri colorate sau chiar plaje de marmură în timp ce ei sunt pe litoralul românesc, dar banii sunt tot pe acolo, dacă știi unde să rezervi, în ce perioadă și ești atent la ofertele pentru bilete de avion.

Și să nu credeți că românii merg doar în clasicele Bulgaria, Turcia și Grecia. Dacă aveți mai mult de 300 de prieteni în lista de Facebook, faceți un experiment. Întrebați de o locație mai exotică, pe care nu o promovează agențiile, ziceți că vreți să mergeți acolo, vă bate un gând. Cel puțin 2-3 prieteni vă vor zice că au fost deja, și încep să curgă sfaturile și recomandările.

Și dacă tot ziceam de locații exotice, a fost amuzant să remarc vara asta pe Facebook concurența între cunoscuți, amici, diverse cupluri care se chinuiau să arate că al lor concediu e cel mai tare, ei se distrează cel mai mult, ei au fost în locația cea mai inedită, au cheltuit cei mai mulți bani, au avut cele mai inedite experiențe.

Scopul unui concediu nu e să spargi cât mai mulți bani, să arăți prietenilor de pe Facebook cât de tare te distrezi, ci să te relaxezi, să te regăsești, să vii cu bateriile încărcate înapoi la banalul cotidian, pentru încă o porție de realitate. Nu zic, și eu mai postez poze pe Facebook din concediu ocazional, dar nu dau check in la fiecare shawormerie, că toată lumea știe cum arată shaworma. Nu?

Recomandă

3 Comentarii

  1. :)) tare titlul. al meu nu a fost cel mai tare, sunt pe ultima suta de metri cu articolul 😀
    stiu ca si tu ai fost in aceeasi destinatie (denumita fancy destinatie), chiar sunt curioasa daca o sa=mi sari sau nu la gat 😛

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *