Simțeam nevoia unui weekend de relaxare, în care să nu facem nimic, doar să ne odihnim într-un loc liniștit, și am profitat de ocazie pentru a testa cea mai nouă cazare din Slănic Moldova, satul de vacanță La Kuburi. Menționez că locația e ideală atât pentru cei care vor socializare, deoarece e aproape de centrul stațiunii și puteți închiria mai multe bungalouri cu prietenii, dar se potrivește de minune și pentru cei care vor să se izoleze un pic, să se liniștească. 🙂
Complexul e deschis recent, oficial are 3 stele pentru că nu există clasificare pentru unități de genul ăsta, dar să știți că diferă mult de tot ce găsiți în Slănic Moldova dacă sunteți în căutarea unui hotel sau a unei pensiuni – sunt 6 bungalouri de 2, 3 sau 4 persoane, fiecare dotat cu baie proprie, chicinetă complet utilată, terasă, foișor și grătar.
Am petrecut 3 zile foarte liniștite acolo, ne-a plăcut mult locația liniștită, retrasă, cu vedere deasupra stațiunii, și mai jos aveți câteva impresii, plus fotografii și un clip video făcut de mine. Locația merită încercată și revizitată, la plecare fetele ne-au spus că vor să stăm tot acolo, când mai mergem la Slănic.
Locație
Adresa exactă pe Google Maps o aveți aici, complexul de bungalouri e situat chiar la intrarea în Slănic Moldova, pe dreapta. Nu aveți cum să le ratați deoarece arhitectura lor iese în evidență, plus că este un indicator luminos la șosea. Accesul se face prin curtea pensiunii Poiana Verde, satul de vacanță se află la 2 kilometri de pârtia de schi.
Facilitățile bungaloului
Trebuie să recunosc că atunci când mi-au zis că nu le lipsește nimic am strâmbat un pic din nas, am fost în locații mult mai pretențioase unde lipsea una sau alta. Dar adevărul e că bungalourile sunt dotate cu de toate. Noi am luat unul de 4 persoane, practic ai dormitor matrimonial plus o canapea extensibilă în zona de zi, plus chichineta, baia, iar la exterior o mică terasă, foișorul cu grătar și propria curte.
Fetele au dormit bine pe canapea, am găsit lenjerie de pat, pături, perne, în interior totul era impecabil de curat.
Încălzirea se face cu calorifere electrice ce pot fi programate, în fiecare cameră câte unul, bungaloul se încălzește foarte repede, când am ajuns noi pe la 4 seara caloriferele erau setate la 12 grade, le-am setat la 21 de grade și am plecat la restaurant, peste o oră deja erau 20 de grade în interior.
Pe partea de dotări nu ne-a lipsit nimic, chicineta e dotată cu plită cu 2 ochiuri, frigider, cuptor cu microunde, fierbător, filtru de cafea, tacâmuri, are chiar și ceva ce ne-a lipsit în multe pensiuni – tirbușonul pentru sticlele de vin. Credeți-mă, când te trezești că ai vrea să desfaci o sticlă de vin la 10 seara nu prea vrei să improvizezi cu șurubelnița. Erau și condimente, cafea, zahăr, sare, servețele de bucătărie, cam tot ce ai nevoie în bucătărie.
Ca notă aici, mi-a plăcut și că nu s-au zgârcit la electronice și electrocasnice, toate erau de calitate: Philips, Tefal, Ariston, Samsung.
Să nu uit de grătar, fiecare bungalou este dotat cu foișor și grătar, unde vă puteți relaxa seara. Trebuie doar să luați cărnița pentru grătar și cărbunii, am găsit inclusiv ustensile pentru grătar acolo.
Puncte bonus din partea mea pentru internetul prin Wifi ce funcționează excelent, la o adică aș putea lucra din bungalou sau de pe terasă cel puțin o săptămână, dacă îmi iau provizii cu mine.
Prețuri pentru cazare La Kuburi -Slănic Moldova
Partea faină este că rezervările pentru bungalouri se fac doar online, pe www.lakuburi.ro. După ce achitați primiți email și sms ce confirmă rezervarea, plus un set minim de instrucțiuni – codul de acces în bungalou, parola de la wifi și un număr de telefon pentru urgențe.
În total sunt șase bungalow-uri construite în trei modele diferite, de 19 mp, 35 mp și 45 mp, toate dotate cu baie proprie, chicinetă complet utilată, terasă, foișor și grătar. Prețurile diferă în weekend față de cele din timpul săptămânii, când sunt mai mici. Pentru weekend un bungalow de 19 mp pentru două persoane costă 200 de lei/ noapte, un bungalou de 35 mp pentru trei persoane costă 250 de lei/noapte, iar Kubul de 45 mp, unde am stat noi, costă 300 de lei/noapte. Kuburile de 35 mp și 45 mp au și dormitor separat.
Dacă vă bate gândul să vă mergeți la Slănic Moldova eu zic să rezervați din timp, când am fost noi erau ocupate 3 sau 4 kuburi, că au mai venit și plecat mașini, deci mai erau locuri, dar presimt că din aprilie – mai se va aglomera zona.
Elemente inedite pentru cazarea în Slănic Moldova La Kuburi
Mi s-a părut inedit modul de rezervare al bungalourilor, cu rezervare și plata online, acces în Kub pe baza unui cod de acces trmis prin sms, iar la locație interacțiunea e minimă cu personalul. Există un Kub pentru recepție, dar probabil personalul vine doar dacă este chemat pentru urgențe, pază și mesaj. Am avut un număr de telefon pentru urgențe, dar nu am avut nevoie să îl folosim.
Sistemul e relativ nou la noi, dar afară e ceva obișnuit, dacă v-ați cazat prin AirBnb cu siguranță l-ați mai încercat.
Atracții turistice în Slănic Moldova
Inițial voiam să stăm mai mult în bungalou și pe terasă, că era liniște și pace, dar am prins două zile cu soare și am vizitat un pic zona. E adevărat că în Slănic Moldova mai e de lucru până să își atingă potențialul, dar minim 2 zile aveți ce face prin zonă și împrejurimi:
- Restaurante – vă recomand Crama Domnească pentru ciorbe și mâncăruri tradiționale, la Păstrăvărie pentru pește, Class pentru pizza și terasa Cascada pentru mici, mai ales vara. La Crama Domnească am mers de 2 ori în 3 zile.
- Parcul Central e ok pentru o scurtă plimbare, vara e plin de verdeață și flori, sunt panouri informative cu trasele montane ce pleacă din stațiune, fauna zonei sau beneficiile izvoarelor. În ultimii ani a fost reamenajat, e curat, și găsiți inclusiv un loc de joacă pentru copii. Merge și seara pentru plimbare, la lumina felinarelor.
- Traseul celor 300 de trepte cu Cheile și Cascada Slănicului – traseul este marcat cu triunghi alb și rosu, pornește de la izvorul Sf. Spiridon, izvor ce marcheaza trecerea din parc către zona izvoarelor. La origini au fost 300 de trepte, dar acum au rămas în jur de 160, în zona asta mai sunt multe lucruri de refăcut. După cele “300 de trepte”, mai ai de urcat două dealuri, apoi urmează o zonă de platou. Traseul dureaza între 2 și 4 ore.
- Aleea Izvoarelor – stațiunea este renumită pentru izvoarele sale de ape carbonate, bicarbonatate, ușor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice și oligominerale, izvoare descoperite în 1801. În 1852 s-au efectuat primele teste chimice, iar în 1877 au apărut primele instalații balneare. Personal nu sunt fan izvoare sau miros de sulf, dar mulți merg la Slănic pentru ele.
- Traseul către Panorama Slănicului este scurt și plăcut, eu nu am fost, dar mi-a povestit Șerban despre el, e pe listă pentru data următoare. Durează în jur de 20-30 de minute să ajungi în varf, de unde vei putea observa întreaga statiune. Traseul porneste din parc, traversezi strada către Hotel Dobru, mergi tot inainte pe lângă căsuțe, iar la un moment dat, pe partea stângă îți apare în cale o potecă spre pădure.
- Vizită de o zi în Salina de la Târgu Ocna – ideală pentru familiile cu copii, noi aici am stat jumătate de zi. Oricum mergem de 1-2 ori pe an la salină cu fetele, pe lângă beneficiile pentru sănătate copiii au parte și de activități – locuri de joacă, teren de fotbal, karturi, topogane gonflabile, iar în interior aveți inclusiv WiFi și semnal 4G, chiar dacă sunteți la 240 de metri sub pământ.
Cam asta e povestea satului de vacanță La Kuburi, dacă mergeți în Slănic Moldova și vreți să faceți o rezervare intrați direct pe site. Eu am rămas blocat pe terasă, cu un pahar de brandy, privind Slănicul. Cam așa.
Arată uau în poze, pun pe listă.
Multumesc frumos pentru recomandare si pentru detalii .
Avem multe locuri minunate in Romania care merita sa fie vizitate .
Am sa recomand rudelor si prietenilor acest loc deosebit .
Cu plăcere.
Nu e chiar aproape de centru 🙂
Dar ai dreptate. E ceva nou și inedit pentru România. Și arată și super.
Cu mașina ai 4.9 kilometri până în Parcul Central, cam 5 minute. Dacă calculezi pe jos da, nu e aproape, dar nu cred că merge nimeni acolo fără mașină.
Seamana mult cu o cazare de la disney paris. E foarte tare.
Încă nu am fost la Disney, dar te cred. Pe mine mă duce cu gândul la stilul nordic.
Foarte tare, multumesc pt. recomandare, pt. cand se termina Corona – la prima vizita in Romania!
Insa… m-au ciupit pe suflet dealurile alea chele care duc cu gandul la jaful forestier 🙁
Astea nu țin de proprietari, ci de primărie cred. Oricum, în aprilie va fi mult mai frumos, sunt sigur.
[…] Cazare în Slănic Moldova – o altfel de experiență La Kuburi […]