fbpx

Ce am făcut în 2011, ce vom face în 2012

E un lucru normal ca la sfârșit de an să ne facem bilanțul pe anul care a trecut și să ne propunem rezoluții pentru anul următor. Vrem să avem mai mulți bani, să facem mai mult sport, să petrecem mai mult timp cu cei dragi, să citim mai mult, să fim oameni mai buni în general.

Nu neg, și eu îmi stabilesc obiective pentru 2012, dar nu stau după aceea să le analizez zi de zi, ci le scriu doar pentru că e mai ușor să știi unde ești și unde vrei să ajungi când vezi totul scris, negru pe alb. Îmi trec câteva idei într-un txt și după aceea văd cum pot să le ating.

Totuși, de multe ori lucrurile bune ți se întâmplă fără să le planifici, fără să te gândești prea mult la ele. E ok să planificăm, să ne stabilim obiective, dar să nu uităm că uneori trebuie să ne lăsăm purtați de val, să ne ascultăm instinctele. Go with the flow!

De exemplu în 2011 nu mă gândeam că voi ține o prezentare în fața a peste 200 de oameni la Social Media Summit Iași în martie, nu planificasem  turul țării la volanul unui Renault Clio în Expediția Verde prin iulie, nu aveam de gând să beau bere rece într-o piscină cu apă caldă în mijlocul munților în august, să fiu aruncat la mal de valurile mării în Vama Veche tot în august, să merg la Blogăria 6, la fel cum nu eram sigur că mă voi muta la Bacău în septembrie și nu mă gândeam să vizitez Parisul în octombrie. Nici la SnowCamp nu știam că voi ajunge decât cu puțin timp înainte de eveniment în decembrie, și a fost extraordinar să fiu acolo și să ma reîntâlnesc cu oameni faini.

Ce voi face eu în 2012? Sper să râd mai mult alături de cei dragi, să mă încrunt mai puțin și să muncesc mai eficient pentru a ajunge acolo unde mi-am propus. Nu în ultimul rând, sper să îmi asum mai multe riscuri, nu poți câștiga dacă nu riști. Trebuie să ieși din zona de comfort pentru a îți depăși limitele.

În final avem două alegeri pentru anul care vine. Putem intra în 2012 luând cu noi toate grijile, problemele, ura, eșecurile și nemulțumirile pe care le-am acumulat în 2011 sau putem să o luăm de la capăt, păstrând doar experiențele pozitive prin care am trecut până acum și privind cu speranță spre viitor. Putem să fim pasivi sau activi. Alegerea ne aparține, acțiunile noastre vor influența anul care vine.

Voi cum veți intra în 2012?

P.S: Să nu uit, La mulți ani, mulțumesc că mă citiți!

Recomandă

20 Comentarii

 1. Cum intru in 2012? Cu speranta! Pentru ca, nu degeaba, speranta moare ultima!
  Cu planuri! Dar nu sunt planuri fixe… ci idei care sa-mi ofere posibilitatea de miscare si de adaptare la moment.
  Cu dorinte! Cu aer tras in piept si cu chef de munca, de iubit, de distractie! Cu un dram de curiozitate. Pentru toate surprizele si “surprizele” ce ma asteapta.
  Cum intru in 2012? Cu zambet! Si cu un plugusor… tipic mie! Pentru tine si familia ta frumoasa, pentru toti cei care, intentionat sau… din greseala… au mai ajuns pe Sapte pietre! 🙂 http://saptepietre.ro/2011/12/plugusor-de-sapte-pietre.html

  La multi ani!

 2. Planuri prea multe nu-mi fac pentru anul care vine, stiu insa ca voi intra in 2012 cu pofta de scris,am neglijat scrisul de ceva vreme si asta-mi da mustrari de constiinta. Asta e primul gand cu care intru in noul an, restul le rezolv pe parcurs. La multi ani!

 3. La multi ani!
  Conteaza sa fi increzator in tine.. eu am intrat in 2012 cu o dorinta nebuna de a scrie, fapt ce l-am neglijat pentru mai bine de 2 ani. Iti doresc multa putere de munca…ne mai citim prin online!

 4. La multi ani si tie si familiei, Marius! Eu am incercat sa intru in noul an fara griji si cu planuri mari:D am petrecut revelionul la munte in Rodnei, la cabana Diana, atmosfera f faina, cel mai de treaba cabanier din cati am intalnit pana acum, zapada pana la genunchi, desi in Iasi cica n-a picat niciun fulgulet 🙂 sper ca 2012 sa fie la fel de bun ca si 2011, sau chiar ma bun 🙂

 5. Este bine sa planifici dinainte insa de multe ori nu o sa iasa cum te-ai gandit ca o sa fie si parca frumusetea este atunci cand se intampla fara sa planifici nimic.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *