Ce ne facem dacă se închide Facebook? 8 alternative pentru cea mai populară rețea socială

Citeam la Matei despre cât de idioții pot fi unii oameni, dacă lasă 21.000 de comentarii la un articol care spune că Facebook se închide în 2012 deoarece Mark e prea obosit ca să se mai ocupe de ea. Retards, we all know one.

Totuși, presupunând prin absurd că Facebook s-ar închide înainte sau după ce se listează la bursă, ce am putea să facem noi, cei care s-au obișnuit să își ia zilnic porția de Facebook pe pâine? Mergem în altă parte, logic.

10 alternative la Facebook

  1. Google+. Nu e același feeling, dar putem să ne obișnuim cu cerculețele și cu Hangouts, plus că rețeaua socială de la Google afișează pozele cu efecte vizuale foarte mișto. Nu am înțeles încă de unde mă adaugă atâția oameni necunoscuți în cercurile lor, dar asta e, pot trăi și fără să știu asta. E interesant că găsești multe informații interesante, am aflat unele breaking news de pe Google+ înainte să le aflu de pe Twitter.
  2. Diaspora. Nu știu pe nimeni care să o folosească, dar spuneau că vor fi mult mai atenți cu datele private ale utilizatorilor. Mai multe detalii despre rețeaua socială pe blogul lor, momentan încă se chinuie să capete tracțiune.
  3. Path. E disponibilă doar ca aplicație pentru mobil, poți adăuga maxim 150 de prieteni, dar adevărul e că 5000 de prieteni, cum permite acum Facebook, sunt mult prea mulți. Ăia nu mai sunt prieteni, ci maxim oameni cu care te-ai întâlnit o dată în viață. Dacă familia și toți prieteni apropiați ar folosi-o pe bune că aș începe și eu să postez mai des acolo.
  4. Bebo – a fost foarte populară în Anglia, a decăzut după ce a fost cumpărată de AOL.
  5. Badoo – foarte populară în  America de sud, Spania, Italia și Franța. În iulie 2011 Badoo.com avea 46 de milioane de vizitatori unici lunar.
  6. Netlog – destul de populară și în România, a avut aproape 900.000 de vizitatori luna trecută. Nu înțeleg încă de ce.
  7. UNTHINK – proaspăt lansată, poți plăti o taxă pentru a avea acces sau poți opta pentru varianta gratuită, dar cu reclame. Se promovează ca fiind o alternativă pentru Facebook.
  8. Anybeat – combină elemente de la Twitter, Facebook și Google+.

Ce alte sugestii aveți, în cazul în care ne trezim mâine dimineață și Facebook nu mai e printre noi? 🙂

Recomandă prietenilor!10
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
fab1an
Vizitator
fab1an

hi5. lol. glumesc

relansat
Vizitator

O sa coincida cu sfarsitul lumii acest eveniment. Pentru multe persoane 🙂

Cornel
Vizitator

Văd că lista include și Badoo.
Am făcut și eu la un moment dat cont să văd despre ce e vorba, dar am început să primesc tot felul de mesaje ce semănau izbitor cu anunțurile de la Matrimoniale din ziare.

Sunshine
Vizitator

Cam imposibil, prea mulți bani s-ar pierde…

sabin
Vizitator
sabin

Neata, prin inchiderea Facebook te referi la “next bubble to burst” ? 🙂 http://news.codybrom.com/2011/02/social-media-the-next-bubble-to-burst/ Am mai auzit stirea asta pe undeva (cred ca BizBazar) acolo mai erau Apple, Housing in China si altele…dar din IT erau cele mai multe. Dar din cate stiu FB a investit in cloud computing alaturi de “greii” in domeniu ( http://cloudingworld.com/cloud-knowledge/the-worlds-largest-cloud-computing-companies-profile.html ). Si chiar daca MySql lor e la aproape de moarte sau nu sunt acoperiti (http://gigaom.com/cloud/facebook-trapped-in-mysql-fate-worse-than-death/ :). <> Ca alternativa la FB cred ca Google+ e cea mai la indemana…Google are cele mai multe servicii integrate la un loc. As trece si cu emailul… Citește tot »

sabin
Vizitator
sabin

Yahoo ofera pop3 gratuit :), trebuie doar sa alegi un server “special”. Dpdv al interfetei e mult sub google, dar cum adresele pe google sunt mult prea lungi pentru cerintele mele 🙂 maxim 5-6 characte. De asta ziceam:) daca imi ofera o adreasa mica…trec imediat 🙂

anda_elena
Member

Poate ca, daca ar muri FB si alte retele de genul, ne-am face si noi timp de intalniri face to face…
Ieri am fost la o inmormantare si am intalnit o multime de oameni (vii), din Iasi, pe care nu-i mai vazusem de ani de zile. Culmea e faptul ca stiam totul despre ei… de pe FB. Totusi… deveniseram oarecum straini.