Cea mai tare chestie la Google Photos – efectele foto și video

Am mai scris despre cosmetizarea serviciului Google Photos, și la început singurul lucru interesant mi se părea faptul că oferă spațiu de stocare nelimitat pentru fotografiile până în 16 MP și clipurile full HD. În rest nu mi se părea cu mult peste Flickr.

Asta până am permis serviciului să îmi facă un backup pozelor din arhiva proprie. Și atunci a început distracția. Google Photos realizează automat colaje cu poze similare, panorame din poze făcute în același loc, aplică efecte speciale unor fotografii, transformă pozele făcute în rafală în GIF-uri, ba chiar realizează și clipuri video de 1-2 minute din fotografiile și video-urile realizate într-o perioadă scurtă de timp în aceeași locație, la care adaugă și coloană sonoră. Am fost surprins când am început să primesc notificări despre chestiile astea.

Știu, nu sunt SF-uri, sunt niște algoritmi în spate care identifică locuri, oameni, acțiuni și aplică efectele, dar gândiți-vă cât de tare este pentru un simplu utilizator să facă câteva fotografii și filme cu telefonul în concediu, să permită serviciului să le urce în cloud și după aceea să primească notificări pe telefon sau laptop și vadă un clip video cu povestea concediului de vis, pe o coloană sonoră sugestivă. Pentru mulți e ușor să procesăm pozele, dar pentru majoritatea utilizatorilor e ceva mai dificil de realizat, nu toți au tangență cu programele de editare foto și video.

Din pozele astea două făcute #priNeamt mi-a făcut o panoramă:

2014 09 08-09 #prineamt cabana dochia varful toaca foc tabara durau (123)-PANO

Și mi-a găsit câteva poze pe care le-a convertit automat într-un GIF:

2014 09 08-09 #prineamt cabana dochia varful toaca foc tabara durau (21)-ANIMATION

Tare, nu?

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
3 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Florina

Nu stii ce sa faci intai: sa te bucuri ca primesti un ajutor neasteptat din umbra sau sa te zburlesti gandindu-te ca e scary? Eu una ma bucur cand pot face ceva with a little help from my (Google & co) friends.

Sigur voi testa curand serviciul Google Photos … probabil ma voi amuza de montajele facute … ale tale sunt simpatice foc 🙂

Gabriela

Știi dupa unde le găsești? Am dat una sa se salveze, nu s-a salvat si a dispărut. Erau mai multe, iar acum nici nu găsesc locul unde erau restul 🙁