fbpx

Unul din lucrurile pe care le realizezi după ce pornești o afacere este că trebuie să faci networking. Mult. Oricât de bun ești în domeniul tău, trebuie să interacționezi cu alți oameni de afaceri pentru a îți vinde serviciile, pentru a încheia relații de afaceri, pentru a demara parteneriate. Și chiar dacă online-ul ne ajută enorm să comunicăm unii cu alții, nimic nu înlocuiește o discuție față în față.

De asta sunt bune evenimentele dedicate mediului business, pentru că într-o perioadă scurtă de timp poți asimila multe cunoștințe din diverse domenii și poți stabili multe relații. Evident, depinde și de tine, dar din experiența proprie, nu există eveniment la care am participat și care să nu se fi concretizat ulterior într-o afacere, într-un parteneriat, o colaborare, o conexiune utilă. De la orice eveniment poți pleca cu ceva util.

Iasi Business Days are loc anul acesta între 1 și 2 iulie. Sunt zeci de speakeri din diverse domenii, multe workshop-uri cu aplicații practice și multe sesiuni de networking unde poți să discuți cu speakerii și ceilalți participanți, programul detaliat e aici. Cred că e printre cele mai relevante evenimente de genul ăsta din zona Moldovei.

Cred că oricine ar trebui să participe la un eveniment de genul ăsta, măcar o dată, dacă are o afacere sau e freelancer, manager, lucrează în vânzări. Prețurile încep de la 30 de euro pe zi, dar dacă nu vă permiteți financiar să ajungeți am pentru voi o propunere specială:

Ofer pe blog 2 invitații PLUS pentru AMBELE ZILE, practic aveți acces la tot evenimentul. Tot ce trebuie să faceți e să îmi spuneți în comentarii cum ați pornit afacerea la care lucrați acum. Dacă sunteți freelanceri spuneți-mi cum ați ajuns să lucrați în domeniul vostru. Dacă sunteți manageri spuneți-mi cum ați ajuns să urcați în companie.

Nu mă aștept la comentari kilometrice, e suficient să îmi arătați că vreți să participați la eveniment și că sunteți pasionați de ceea ce faceți. Aștept comentariile până sâmbătă, duminică anunț câștigătorii pe blog. Nu e cu tragere la sorți, voi alege comentariile cele mai interesante.

Așadar, cum v-ați apucat voi de afaceri? 🙂

Bonus: De ce să participi la evenimentele Business Days

Update duminică: Adina, Bogdan, ați câștigat invitațiile la eveniment, v-am trimis detaliile pe emailul lăsat în comentarii.

9 Comentarii

 1. Faina provocarea ta, mai ales ca de ceva timp tot dau tarcoale evenimentului.  Business-ul meu este un “prototip” momentan, cu ajutorul caruia testez modalitatile de functionare, identific provocarile legislatiei autohtone si optiunile de dezvoltare pe termen lung pentru o afacere in domeniul turismului – inchirierea la cheie a unei cabane montane care sa ofere atat un alt fel de servicii de cazare cat si experienta culturala locala.  Este un prototip care, mai devreme sau mai tarziu, sigur va deveni realitate.

  • De când tot am zis că vreau să testez cabana ta cu niște prieteni, dar mereu apare ceva care îmi dă programul peste cap. Poate anul ăsta apuc totuși să rezerv un weekend.

 2. Eu m-am apucat de freelancing pentru ca vroiam la master in strainatate si sa-mi asigur din timp o sursa de venit. Am inceput pe freelancing, dar era prea ieftin. Pe oDesk am avut prima comanda, apoi a aparut un client roman. Am continuat sa scriu in romana, ca in engleza mergea greu tare.

  PS: Zi-mi doar daca mi-ai da invitatiile. Ca sa le dai pe bune, alege pe altcineva, ca eu nu pot ajunge la Iasi. 🙂

   

 3. Merci pt mingea la fileu, Marius!

  Chiar acum 30min am primit o confirmare din partea unuia dintre speakeri, ca doreste sa ma vada la Business Days in Iasi, pe 1-2 iulie. N-am mai participat la vreo astfel de conferinta pana acum si chiar ma gandeam unde or fi bilete puse la vanzare. Cu un search pe Google, am ajuns pe pagina ta.

  Contributia mea la provocarea ta: in 1999 am inceput sa zbor cu parapanta, am dezvoltat pt cativa ani piata din Romania, in 2003 am organizat campionatul national (si am dat din buzunar premii de 1500 euro, doar de dragul sportului), intre timp am ajuns sa-i cunosc pe majoritatea campionilor lumii in acest sport, pe fabricanti, fotografi, designeri. Sunt pasionat de marketing, asa ca din 2012 am lansat pagina www.facebook.com/ParaglidingPosters. E non-profit, vreau sa popularizez acest sport frumos, la nivel global. Fara vreo reclama platita, fara bloggeri ca tine care sa faca reclama paginii mele, am ajuns la un numar de fani pe FB, mai mare decat a unora dintre primii 5 fabricanti de parapante ai lumii (ei au avut parte in ultimii 15-20 de ani de reclama in toate mediile). Pagina mea are aproape 7,500 fani in peste 100 de tari, 30,000 de vizualizari unice pe saptamana, mi-a luat doar o ora pe zi din timpul meu, timp de 3 ani. In maxim doi ani vreau sa transform proiectul intr-unul profitabil, tind la 20,000 fani, sa lansez un website, sa printez anual cel putin 10,000 postere cu parapanta si sa le vand la targurile de profil prin Europa, si alte apecte ale afacerii (pe care nu le pot dezvalui public inca). Vor fi si castiguri colaterale pt mine: reduceri la cursuri cu parapanta, la echipamente… din partea campionilor pe care i-am sustinut pana acum gratuit pe pagina mea. Dar ia aminte: parapantismul e o nisha foarte foarte ingusta, sunt putini practicanti, asa ca aceste cifre nu se pot compara cu cifrele de la ski, tenis, fotbal 🙂

  Daca-ti place sa fii tinut in brate, cam asa e senzatia cand zbori cu parapanta. E foarte fain si e de 3.62 ori mai sigur decat mersul pe motocicleta 😀 Partea extrema din orice sport extrem, e data de personalitatea individului care-l practica. Sunt metode de a minimaliza riscurile.

  Succes in proiectele tale, iar daca vrei sa ne intanlim la Business Days Iasi, lasa-mi nr tau de telefon pe email.

  Bogdan

   

   

   

   

   

Lasă un comentariu