fbpx

E primavara si cu siguranta acum una din grijile principale ale noastre, celor care avem si masini, este ca trebuie sa ne facem RCA-ul: unde, la ce pret, cat de bun e? In ultimii ani am apelat la un broker de asigurari din Iasi pentru RCA-ul Opelului meu, iar anul asta cred ca voi mai face o schimbare, voi apela la un broker de asigurari online, RCA Ieftin.

opel signum

Apropo de RCA-uri, principala problema pe care o aud cand discut cu alti conducatori auto este pretul. Recunosc, si eu ma orientam pana acum doar dupa criteriul asta, in fond RCA-ul e o asigurare obligatorie, iar asigurarea il ajuta doar pe cel caruia ii accidentezi masina, nu pe tine. Suna egoist, dar cam asa gandesc majoritatea soferilor. Anul asta cred ca voi avea doua criterii: pretul asigurarii si cat de corecta este compania cand vine vorba de platit reparatiile unei masini.

Da, pretul e important, dar Manafu are dreptate: sa zicem ca vei fi tu cel caruia ii este accidentata masina, vei fi tu cel care trebuie sa umbli pe drumuri ca sa gasesti un service ce iti accepta RCA-ul celui care te-a lovit, vei fi tu cel care trebuie sa umble pe drumuri pentru a recupera banii. Brusc, cand ne punem in pielea celui cu masina lovita pretul nu mai e la fel de relevant!

Nu zic sa nu ne uitam la pret, dar poate ar trebui sa alegem unde ne facem RCA-ul nu doar in functie de pret, ci si in functie de reputatia companiei de asigurari. Ok, vrem un RCA Ieftin, dar poate ar fi mai bine sa gasim un RCA ieftin si bun, desi suna deja a stereotip. Poate ca inainte sa decidem ca ne facem RCA-ul la compania X sau Y ar trebui sa ne uitam pe forumuri, pe site-uri si bloguri, sa vedem ce zic oamenii despre compania respectiva, iar daca majoritatea se plang sa mai adaugam 50 de lei la suma pe care o platim, pentru un RCA responsabil.

Voi dupa ce criterii alegeti RCA-ul: doar pretul sau conteaza si compania care va asigura masina?

7 Comentarii

 1. Mai e o ceva. Au fost cazuri cand cel lovit nu a acceptat RCA-ul celuilalt chiar daca avaria era minora. Acesta a considerat ca firma respectiva nu e serioasa si ca va avea probleme. Totul se putea rezolva foarte usor, dupa cum bine stii insa acesta a preferat sa cheme politia. Daca ai un RCA ieftin ai pierdut aici cateva ore.
  Si mai e o chestie, in cazul in care firma nu te despagubeste cum trebuie (multi o sa incerce sa faca asta si o sa te taraganeze pana nu ii ameninti cu CSA-ul) poti sa il dai in judecata pe cel ce te-a lovit.
  Dupa mine, un RCA ieftin e bun numai daca esti sigur ca nu faci boacane.
  Eu as alege o firma gen Allianz. La inceput poate fi scump dar iti ofera apoi discounturi. Incepand de la Astra in jos..sunt firme fantoma.

 2. Nu stiu de Allianz, dar cei de la Generali sunt niste idioti (nu toti, doar unii). Cand m-a accidentat unu’ acum cateva luni (spre un an), chiar daca m-am dus cu procesul verbal de la politie, cu toate actele, ei tot imi puneau intrebari de genul:

  “Dar sunteti siguri ca nu dvs. l-ati lovit intai pe cel din fata?”
  “Dar asta nu e o lovitura mai veche?”

  Ar face orice numai ca sa nu-ti dea banii. Pe langa asta, suma pe care o ofera, de multe ori nu acopera daunele, asa ca tre sa-l dai in judecata pe responsabil. Eu am avut noroc ca dauna a fost destul de mare si cei de la service au facut discount..oricum au facut niste bani frumosi.

 3. ce’i cu signumu din poza? viitoare achizitie?
  la subiect, eu nu o sa fac niciodata asigurare la carpatica, oricat de ieftina ar fi. am avut un incident anul trecut si nu doresc nimanui sa fie nevoit sa rascumpere vreo paguba de la ei…cu atat mai putin unul nervos pe care tocmai l-am lovit (cu masina evident).

 4. Exact Somnu. Toti fac asa…incearca sa te sperie, sa tergiverseze pana cand iti vine tie acru si renunti. Trebuie sa te iei la tranta cu ei pentru drepturile tale.
  Sa iti zic cum mergea la Astra si la firmele a caror asigurare e ieftina: Ei iau putini bani, fac multe asigurari RCA. Procentual inseamna si daunalitate mai mare. Ei, cand se ajunge aici firma risca sa nu faca profit cat sa acopere toate cheltuielile. Si de aici trage de la fiecare client pana cand devine inevitabil falimentul. Vezi Astra, cate denumiri a avut pana acum si cate o sa mai aiba…crezi ca le place rebrandingul? Nicidecum, e o alta firma care nu mai e falimentara.
  Si apropo…daca ar avea interes sa despagubeasca ar avea mai mult de un inspector de daune pe iasi, cand sunt vreo nu stiu cati inspectori pe luati banii de la oameni. inspector pe Iasi.
  Sa nu mai zic de scandalul cu asigurarea de casa direct pe factura Romtelecom…cel mai mare furt posibil.

Lasă un comentariu