Cele mai bune site-uri românești in 2012

Citeam acum câteva zile lista cu cele mai bune 50 de site-uri apărute în 2012 propusă de Time și mă gândeam cum ar arăta o listă cu cele mai bune site-uri românești apărute în 2012. Am început să caut, atât printre site-urile de care îmi aminteam eu că au apărut anul trecut cât și pe Google și am ajuns la o concluzie tristă, sunt prea puține site-uri românești apărute în 2012 care au venit cu ceva util, diferit, nou.

Atenție, când mă refer la site românesc apărut în 2012 nu am în gând un blog sau un simplu site de știri, ci la o aplicație online sau pentru mobil care funcționează, o platformă, un site care vine cu o idee nouă, care rezolvă o problemă. De exemplu sunt multe site-uri românești în lista How to Web Startup Spotlight 2012 finalists, dar majoritatea sunt în beta sau nici măcar nu sunt disponibile publicului.

Am întrebat în stânga, în dreapta, dar până acum am găsit doar câteva site-uri românești lansate în 2012 care mi-au atras atenția. Lista e mai jos, poate mă ajutați să o completăm împreună:

www.zonga.ro – streaming de muzică online, au multe melodii românești, dacă vreți să știți cu ce se diferențiază de serviciile internaționale. Am scris despre el la lansare.

monitorbacklinks.com – aplicație online ce care monitorizează linkurile către un site, notificând automat pe email utilizatorul atunci când statusul unui link se modifică. E destinat pieței internaționale, dar e realizat de un prieten din Iași. Nu ați fi zis, nu? Am scris despre el acum ceva timp, dacă aveți tangență cu optimizarea online vă recomand să îl încercați.

StarTaxi.ro – aplicație pentru iPhone și Android prin care poți comanda un taxi de la majoritatea companiilor de taxi din București. Nu e chiar un site, dar merită menționat, are avantajul de a aavea o bază de date cu taxi-uri mult mai mare față de aplicațiile proprii ale companiilor de taxi.

facebook.com/appcenter/solitairearena – Solitaire în rețea pe Facebook, primul joc realizat de MavenHut, firma unde e acționar și Bobby Voicu. Eu nu sunt cu jocurile astea, eram cam sceptic la început în privința succesului, dar văd că e apreciat la nivel internațional

www.georanker.com – Analizeaza cum este pozitionat site-ul tau pe Google in Orase diferite in aceeasi tara sau in tari diferite in scopuri SEO.

Style Jukebox – aplicație pentru Windows Phone, Android (în curând și pentru iOS) sau Windows care îți permite să urci muzica preferată în cloud și să o asculți de oriunde, poți urca aproximativ 1000 de melodii gratuit. E realizată de doi băcăuoani. Playerul există din 2009, dar cred că abia anul trecut au lansat și aplicațiile pt smartphone-uri.

Ce alte site-uri românești utile apărute în 2012 ați recomanda? Pot să fie în engleză sau destinate pieței internaționale. Sugestii?

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
3 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Alin Vlad

Ar fi si http://appscend.com/, dar e lansata prin 2011, dar abia anul trecut au prins avant. Deasemenea si http://www.simbound.com/ mi se pare un proiect foarte interesant, chiar ingenios.

Vlad Caruseanu

Nu stiam ca monitorbacklinks e productie romaneasca. Bravo si multim.