fbpx

Cele mai folosite browsere în 2014

Mă gândeam zilele trecute că nu mai știu aproape pe nimeni din jurul meu care să folosească alt browser în afară de Google Chrome. Desigur, e o afirmație subiectivă, și am căutat statistici pentru utilizarea browserelor la finalul lui 2014, să vedem ce preferă lumea. Chrome rupe în toate topurile, are cam jumătate din total.

În decembrie situația exactă era asta:

Sursa Chrome Internet
Explorer
Firefox Safari Opera Altele
StatCounter 49.7% 24.6% 18.0% 4.7% 1.5% 1.6%
W3Counter 42.5% 17.6% 15.6% 14.6% 3.2% 6.5%

Din Wikipedia

Bloggerii de tehnologie prevăd o revenire spectaculoasă pentru Microsoft în 2014, odată cu lansarea noului browser din Windows 10, dar chiar dacă Spartan va fi un browser excelent, pot trece 1-2 ani până se văd schimbări serioase în procentele de mai sus, utilizatorii obișnuiți nu își schimbă așa ușor preferințele, chiar și eu, care folosesc tehnologia intens, am așteptat vreo 2 ani până să trec pe Chrome de la Firefox, deși era evident declinul celui de-al doilea.

În momentul de față prefer Chrome pentru că e cel mai intuitiv ca interfață, se blochează foarte rar și are suficiente extensii încât să îl pot adapta pentru nevoile mele.

Voi ce browser folosiți și mai ales, de ce?

Recomandă

4 Comentarii

    • Păi legea aia care îi obliga să ofere celor ce instalează Windows posibilitatea alegerii browserului parcă a intrat abia anul trecut în vigoare, și din interție mulți stau pe Chrome. Unii nici nu știu că există și alte browsere sau ce e aia browser, deci…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *