fbpx

Cele mai mari companii din lume la finalul lui 2022

De multe ori când vorbim despre companiile cunoscute avem tendința să facem confuzie între brandurile acelei companii și compania în sine, și nu realizăm cu adevărat cât de mari sunt unele companii din punct de vedere al capitalizării de piață, adică cât valorează aceea companie. Mai jos e un top 100 al companiilor la finalul lui 2022, luat de pe www.visualcapitalist.com.

Apple e pe primul loc, în ciuda scăderilor înregistrate de companiile de tehnologie în 2022. Nu degeaba 50% dintre americani folosesc iPhone. Pe locul 2 e Microsoft, pe locul 3 Saudi Aramco, pentru că toată lumea încă are nevoie de petrol, iar pe locul 4 Alphabet, compania mamă a Google, deși grosul încasărilor e generat în continuare de reclamele afișate în motorul de căutare.

Pe locul 5 e Amazon, deși nu a avut un 2022 extraordinar, iar pe locul 6 Berkshire Hathaway, dacă nu știați de ce toată lumea vorbește de Warren Buffett. Tesla, deși e printre cele mai menționate companii în mediul online și offline, e abia pe 7.

Ca idee, în top 20 doar 4 companii sunt din afara Statelor Unite, ca să vă dați seama de influența pe care o au în continuare americanii la nivel mondial. În top 50 doar 9 companii sunt din Europa, ca să vă dați seama care e locul Europei pe glob.

 1. Apple
 2. Microsoft
 3. Saudi Aramco
 4. Alphabet
 5. Amazon
 6. Berkshire Hathaway
 7. Tesla
 8. UnitedHealth Group
 9. Johnson & Johnson
 10. Visa
 11. Exxon Mobil
 12. TSMC
 13. Walmart
 14. Tencent
 15. JPMorgan Chase
 16. LVMH
 17. Procter & Gamble
 18. Eli Lilly
 19. Mastercard
Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *