fbpx

Nu îți ridică nimeni statuie dacă lucrezi de sărbători

Erau niște glume în perioada asta, cu oamenii mahmuri care încearcă să își facă treaba în primele zile ale anului, pentru că lucrează, deși ei ar prefera să mai zacă pe canapea încă vreo 2 zile. Lăsând la o parte joburile din domeniile vitale, unde nu ai ce face, trebuie să lucrezi după program, cred și sper că toți am lăsat-o mai moale de sărbători cu munca și ne-am mai relaxat un pic. Unii prin țări străine, alții pe acasă, unii pe Netflix, alții cu o carte bună, important e să mai facem și altceva, nu doar muncă, oricât de plăcută ar fi ea.

Mă uitam la o fază, am primit niște cereri de ofertă la Advertica între Crăciun și Revelion, pentru realizare de site-uri, promovare, din astea, și culmea, erau cu deadline de răspuns până pe 3 ianuarie. Nu era nimic urgent, nu se termina lumea dacă cei care au trimis cererile le trimiteau la început de an, de asta nici nu am răspuns. Bugetele oricum nu sunt alocate. Mă întreb ce a fost în mintea lor, ia să trimit emailurile pe 30 decembrie, că sigur cineva va sta de Revelion să facă calcule, analize și estimări pentru mine.

Totuși, mă gândeam că eu nu aș vrea să lucrez cu astfel de clienți, mereu în priză, care au impresia că lumea se învârte în jurul lor și oamenii trebuie să le răspundă imediat, să lucreze după programul lor. Din fericire noi avem clienți ok, cu care stabilim când lucrăm, când nu lucrăm și toată lumea e fericită.

La voi cum e, ați lucrat de sărbători sau încă sunteți în vacanță? 🙂

Recomandă

10 Comentarii

 1. Eu am lucrat ca o cere jobul, 2 zile intre, dar mai mult chestii de intretinere, finalul de an, nimic complicat, cam toata lumea stie ca nu se intampla mare lucru la final si inceput de an, toti sunt plecati.

 2. Lucrat asa pe ici pe colo, gen mentenanta. Asigurat ca ce era planificat pentru aceasta perioada se intampla si cam atat.
  Si eu am noroc de clienti intelegatori.

 3. in domeniul auto, in R&D, sediile se inchid intre 24 si 2. NU stiu companie sa nu faca asta. Trebuie sa-ti lasi zile de concediu pt. perioada asta.

 4. E o perioadă bună pentru relaxare și pentru bucătăria internă în care să faci modificări sau mentenanțe importante la server, site, setări la calculatoare noi, teste sau implementări de softuri noi.
  Am renunțat la abonamentul Keeper și Lastpass. Transferul tuturor parolelor pe 1Password.
  Setat primul meu macbook air cu toate aplicațiile necesare și tutoriale despre cum se folosește acest obiect magic.
  Am renuntat la abonament notion și Evernote. Am transferat totul pe clasicul OneNote de la microsoft și pe tânărul Obsidian.
  Pregătire tranșare porc la afumătoare și congelator.
  Table, șah și alte jocuri de societate în familie.
  Toate astea împinse puternic târziu în noapte și trezit târziu.
  Nu am plecat nicăieri de sărbători, o să plec după ce se termină agitația din trafic.
  La viitoarele sărbători am un curs online de terminat și repetat.

  • La partea cu sărbătorile făcute după ce termină toți nu zici rău, și așa nu a fost zăpadă cam pe nicăieri la noi, poate în februarie. Posibil să ajung și eu pe Mac anul ăsta.

 5. Sunt in concediu de pe 22 decembrie și încep munca pe 9 ianuarie. M-am deconectat de la job, au mai fost câteva telefoane, dar nimic ce nu poate fi rezolvat de luni. Am băgat la greu Elder ring, citit și vizionat filme pe Netflix.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *