fbpx

Centrale termice – de ce nu avem reduceri de Black Friday și la ele?

Luni mi-a picat centrala termică, după 14 ani de când a fost montată în apartament. Inițial am regretat că nu a picat mai devreme cu 3 zile, adică vineri, poate prindeam și eu o ofertă de Black Friday la centrale termice. Asta este mi-am zis, și m-am apucat de vânat centrale, de căutat prețuri, oferte, detalii. Bine că aveam un fond de rezervă pentru situații de genul ăsta. Într-un final m-am oprit tot la o centrală Ariston de 24 Kw, dacă tot am avut un model Ariston Genius care a funcționat atâta timp, fără prea multe bătăi de cap. 🙂

centrale-ariston

Am cumpărat una la 2000 și ceva de lei, nu avea sens să investesc de 2 ori mai mult într-o centrală care trebuie să ofere căldură și apă caldă, și sigur nu aveam nevoie de una cu zeci de funcții pe care nu le voi folosi. M-am uitat la consum, la randament, la problemele care apar în service pentru modelul cumpărat și asta a fost.

Acum centrala e montată, funcționează bine merci, în casă e cald și bine, și mi-am făcut timp de curiozitate să caut printre ofertele de Black Friday de anul ăsta, prin cataloagele afișate online și articolele despre reduceri. Surpriză, nu am văzut nici o ofertă de Black Friday la centrale termice, nici la magazinele online mari, nici prin cataloagele distribuite de retaileri, nici prin magazinele specializate. Sau poate nu am știut eu să caut.

Dar mi-am dat seama de un lucru. Black Friday și toate sărbătorile comerciale nu sunt făcute pentru a vinde produse de care AVEM NEVOIE, ci produse pe care le cumpărăm de plăcere, din dorința de avea ultimele gadgeturi, de a fi la modă. Pentru că centralele termice, caloriferele, aparatele de aer condiționat și altele de genul ăsta se vând foarte bine și fără promoții sau reduceri, mai ales când e sezonul lor și lumea are nevoie urgent de căldură, apă caldă, comfort.

Mă înșel?

Recomandă

8 Comentarii

  • Hmm, chiar m-am uitat pe newsletterul trimis de ei joi seara și nu era nimic, dar acum că mi-ai zis am găsit ceva pe net, Bosch ZWA 24-2 cred că a fost. Dar nu cred că aș fi luat Bosch, cu centrala de la Ariston mi-a fost mai ușor, plus că s-a potrivit la fix în locul celeilalte, nu am făcut decât să schimb racordurile.

 1. Salut Marius; in ceea ce priveste intrebarea ta privind reducerile la centralele termice raspunsul este clar: da, te inseli. Anul acesta (pentru prima oara!) a existat un magazin online de centrale (dar nu numai) care a avut oferte de BlackFriday reale, pe bune, cu discounturi intre 300 si 1200 lei la centrale termice de top si nu numai.

  Si aici vorbesc de reduceri absolut pe bune, nu ca alea de la Altex in care creste pretul cu o luna inainte ca sa faca discount “spectaculos” de BF.

  Este vorba de http://www.roinstalatii.ro. Campania s-a derulat in perioada 21-23 noiembrie. Dupa cate vad nu se poate insera un link in acest comment dar gasiti informatii suplimentare despre ofertele BF ale RoInstalatii aici: http://www.roinstalatii.ro/Black-Friday-2014-m23-p1

 2. Anul trecut (2014) singurii, din Timisoara, care au avut oferte de Black Friday au fost cei de la Airmec Instal. Pe langa faptul ca am cumparat centrala la un pret fff bun, au avut reduceri si la celelalte produse (termostat, tevi, radiatoare).
  Eu i-am gasit pe net, am cautat centrale termice Viessmann.

 3. Acu ca a trecut aproape un an de zile, ne poti spune Marius daca esti multumit de centrala achizitionata ? Ce model ai ales genus evo sau clas evo 24 ?

  La centralele termice marja de adaos este foarte mica si nu poti oferi reduceri de 30 -50 % cum se asteapta clientii, asa ca e mai greu ca campaniile de blackfriday sa prinda in acest domeniu…

 4. O alegere buna, mai ales ca ai prins banuiesc si promotia cu 5 ani de zile .

  Toamna asta o sa fie o adevarata agitatie pe domeniul centralelor…in sensul ca cele conventionale vor disparea din piata ( ca nu se mai importa) si vor trebuii sa treaca clientii pe modele in condensare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *