Prea multe chestii bune se pierd pe Facebook

Mă gândeam eu în timp ce derulam printre postările prietenilor de pe Facebook că pe lângă multe postări efemere și inutile, pe lângă pozele cu pisici și bebeluși, pe lângă spam, pe lângă toate astea sunt și articole utile, mesaje ce nu ar trebui să se piardă în neamtul de informații cu care suntem bombardați. Da, pe Facebook poți ajunge mai rapid la oameni, ești viral, dar să spunem că scrii un articol util pentru oameni, el primește share-uri la greu, e citit intens. Peste 2 ani mai găsește cineva articolul ăla în rețea?

Evident că nu, presiunea Facebook este să postezi constant mesaje, să vii cu noutăți. Ei sunt buni la conectat oamenii, dar partea de căutare e praf, iar dacă îți amintești brusc că acum 5 ani prietenul tău Gigel a scris un articol util pe Facebook despre cum societatea consumeristă ne îndepărtează de la fericirea reală mult succes să îl găsești, că Facebook Memories e util pentru a găsi ce ai postat tu în anii trecuți, nu ce au scris prietenii tăi sau a apărut pe o pagină de Facebook.

Toate problemele astea apar deoarece oamenii uită că Facebook ar trebui tratat doar ca un canal de distribuție pentru mesaje. Facebook nu este destinația finală, ci doar un mijloc de comunicare.

Nu vreau să zic că ar trebui să ne apucăm toți de blogging, dar dacă scrieți constant chestii faine nu vă bazați pe Facebook să vă arhiveze gândurile și ideile, e păcat să se piardă în zgomotul de acolo. Găsiți-vă un colțișor al vostru pe undeva, de preferință pe o platformă unde puteți găsi ușor ce ați scris mai demult. Cam atât.

Recomandă prietenilor!
  • 20
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile