fbpx

#farapenali în funcții publice, pe înțelesul copiilor

Eram ieri cu fiică-mea în parc, e vârsta la care citește atent tot ce vede pe stradă și mă întreabă ce înseamnă. Vede bannerele campaniei Fără Penali în funcții publice și mă întreabă ce sunt ăia penali? Îi explic simplu, sunt oameni condamnați pentru că au furat. Și de ce strâng semnături domnii aceia, mă întreabă? Pentru că nu vrem ca oamenii care au furat să ne conducă, îi zic eu. Atunci e bine, zice ea.

Dacă vreți să semnați și voi găsiți detalii pe pagina de Facebook. S-au strâns peste 400.000 de semnături, e nevoie de 500.000, dar sunt mai multe județe unde nu s-a atins cota minimă de 20.000 semnături pe județ.

Partea tristă e că până acum cei mai mulți semnatari nu sunt tinerii, ci cei trecuți de 60 de ani.

În mod normal nu scriam despre asta, încerc să reduc articolele politice la minim, dar văd că a început puternic campania de dezinformare și ne-am umplut de fake news, semn că inițiativa chiar deranjează, mai ales de când vedetele au început și ele să se implice.

Și e interesant că am prieteni și rude de afară care vor să se implice, să semneze, să trimită semnăturile prin curier, dar am și prieteni în țară care nu își rup câteva minute, să treacă pe la un cort din ăla unde se strâng semnăturile.

E timpul să ne uităm în oglindă și să ne întrebăm dacă oamenii care ne-au furat și au fost condamnați pentru asta au voie să decidă viitorul nostru și al României, să ne reprezinte ca țară, că despre asta e vorba în final.

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *