Cine câștigă cei mai mulți bani din reclamele online?

5 companii controlează 64% din totalul banilor cheltuiți pe publicitatea online în 2010: Google, Yahoo, Microsoft, Facebook și Aol. Facebook e intrat mai recent în joc, deci clasamentul se va modifica probabil anul viitor. Google câștigă cei mai mulți bani, lucru care nu era de mirat.

Apropo, dacă primiți cecuri sau plăți prin Western Union pentru Google Adsense de la Google Irlanda sper că v-ați dat seama de ce, compania preferă să aibă o filială într-o țară unde impozitele sunt mai mici decât în State. De aia fac și companiile americane lobby către guvern să dea o lege pt aducerea veniturilor în țară fără a fi impozitate.

Surse: 1 și 2

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
4 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Ndrei

Google, era de asteptat. Oare in Romania cine ia felia cea mai mare din publicitate?

Paul - KidsMag

Pai in Romania tot Google o ia, poti sa fii sigur de asta!

Ana Bucuroiu

Da, la noi Google inca domina in ceea ce priveste advertisingul online, fiind o modalitate de promovare online relativ ieftina si cu rezultate bune. Mai sunt nise cu concurenta scazuta, costuri mici si responsivitate destul de mare, cei cu businessuri offline care intra pe online, astfel ca si in anul urmator tot Google cred ca va fi pe primul loc, alaturi eventual de publicitatea pe Facebook. We will see…

Off topic: utile articolele, felicitari 🙂