fbpx

Cine cumpără de fapt vinurile Cotnari?

Eu trăiam cu impresia că vinurile Cotnari sunt ok la calitate şi preţ, raportat la ce se mai găseşte pe piaţa românească. Mai ales Grasa de Cotnari cred că şi-a câştigat un loc important în preferinţele românilor. Am văzut ocazional la televizor reclame cu Cătălin Moroşanu dar am zis că deh, ţinând cont de faptul că îl sponsorizează e normal să promoveze brandul. Pentru curioşi, este chiar şi un vin cu numele Cătălin Moroşanu pe piaţă.

guta cotnari

Totuşi, azi am văzut din întâmplare la televizor un vlip video în care Nicolae Guţă cânta de zor – Bea Cotnari şi vei fi rege. Starul principal al clipului nu era Guţă, ci Grasa de Cotnari. Cum ar veni, reclamă pe faţă. Se pare că eu am remarcat mai greu sponsorizarea făcută de Cotnari, maneaua e urcată pe Youtube încă din 2010.

Revenim. Cotnari îşi asociază brandul cu luptătorii de K1 şi cu maneliştii. Doreşte să apară la televizor în clipuri cu manele. Doreşte ca cei care se entuziasmează când văd meciuri violente transmise la TV să ştie că Cotnari e de-al casei.

Ăştia sunt clienţii care cumpără de fapt vinurile Cotnari, maneliştii? Mă gândesc că un potenţial client care urăşte manelele s-ar putea să nu mai cumpere vinul, datorită acestor asocieri. O fi Cotnari vinul de aur, dar pentru cine?

Mie îmi plăcea mai mult când era promovată reclama cu “L-am văzut în oraş. Era cu o Grasă … de Cotnari!”

Recomandă

8 Comentarii

 1. Noi bem Tamaioasa de Cotnari. Eu cel putin nu pun botul pe alt vin. In cazul asta ma doare nici acolo cine ii face reclama si cum. Oricum e idiot sa faca asemenea asocieri, ca teoretic nu e un vin exagerat de ieftin. Dar acum, fiecare cu marketing-ul lui 😀

  • Nici eu nu sunt influentat de reclame de obicei, dat gandeste-te ca se poate ajunge in aceeasi situatie ca la masini. Stiu oameni din Romania care aveau bani de BMW dar nu si-au cumparat deoarece masina asta in Romania a fost asociata prea mult cu cocalarismul si manelistii. La fel si la vinuri.

   • Dacă e să ne uităm strict la partea de publicitate, asocierea cu Guţă poate fi ok, omul cântă despre băutură, chefuri, tralala, dar să-l pui pe Moroşanu ca reprezentant al unei mărci de vin e dubios din simplu fapt că Moroşanu e un sportiv ce nu prea ar trebui să pună gura pe aşa ceva.

 2. Si eu chiar acum am baut o sticla de Grasa.
  Nu stiam de reclama cu Guta de maimuta, urasc manelele dar asta nu ma face sa nu mai iau vinul asta.
  Oricum e o piata mare in randul celor ce asculta manele si Cotnariul a vrut sa rofite de ea.

 3. Eu am cam renuntat la vinuri imbuteliate romanesti, pana si Grasa de Cotnari e plina de chimicale, nu mai e aceeasi Grasa de acum ceva ani.
  Iar referitor la metode de promovare, trebuie sa recunoastem ca piata fanilor Guta este o piata foarte mare.

 4. Eu personal apreciez vinul negru facut de bunicul meu in propria curte.
  Si apreciez Busuioaca de Bohotin de la casa de vinuri Pietroasa. Si are dreptate Paul ca nu mai e Grasa de Cotnari ce era odata.
  In rest, din partea mea, poate sa se promoveze unde or vrea. Fiecare cu ale lui 😉

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *