fbpx

Cine iti va da pensia?

Mai sunt doar 8 zile pana cand se incheie campania de aderare initiala pentru fondurile de pensii private obligatorii (pilonul II), si conform ZF, mai sunt inca 500.000 de personae care inca nu au aderat!

Eram curios, voi ati aderat? Si daca da, la ce fond?
V-a placut sa va integrati in Tara ING, v-au placut silicoanele Mihaelei Radulescu si ati ales Aviva, sau v-a convins pensia olandeza din Ardeal, adica Aegonul? Sau poate v-ati vazut batranetea ca cei de la AIG? 😀
Stiu mai sunt multe alte optiuni / fonduri, dar pe care ati ales-o? Si mai important, de ce?

E clar ca marketingul a avut un rol vital in determinarea optiunilor fiecaruia, s-au investit sume colosale in publicitate si atragerea de clienti, dar oare ne-am lasat ghidati doar de mesajele “electorale”?
Sau am ales rational, analizand criterii ca originea fondului de pensii, planul de investitii, comisioane s.am.d.

Pentru ca, mai in gluma, mai in serios, poate ca fondurile pe care le-am ales, peste vreo 40 de ani 😯 , vor decide cati banuti vom primi noi drept pensie!
Daca ajungem acolo, pentru ca, la speranta de viata a romanilor, sunt multe semne de intrebare privind iesirea la pensie!

Deci, ce ati ales?

Recomandă

12 Comentarii

 1. AVIVA (las-o `bă` pe Mihaela 😛 ) Se birfeste ca peste 2 ani vor mai dispare vreo 1-2 fonduri de pensii (market-kill?) iar omuletii vor trebui sa se reorienteze. ING-ul cica va dainui (no question about it); si altii cu el. Dar nu toti. /\/\ P.S. Asta trebuia sa fie un fel de leapsa (daca nu s-a dat deja)

 2. @Bogdan (unicul): multe fonduri din astea micute for disparea prin fuziunea cu fondurile deja consacrate pe piata pensiilor private, iar portofoliile de contribuabili vor fi integrate automat in portofoliile fondurilor absorbante, fara vreo reorientare din partea contribuabililor.

  Problema acestor fonduri de pensii private e ca sunt partase cu contribuabilul la castig, dar la pierdere acesta e lasat cu ochii in soare.

  Petrvs’a scris ultima data..’Servicii de video sharing made in .ro

 3. moama…ce nebunie…ce bine ca s-a incheiat, pfuu…m-au nenorocit 3/4 din fostii colegi de liceu sa ma duc la ei sa imi fac pensia privata, rude, prieteni, cunostinte, nebunii….mi-am facut pana la urma la cine mi-a promovat-o cel mai putin : AZT ;)) mai vorbim peste 40 de ani Marius de unde ne mancam pensia :))

 4. Da brandushi, cunosc senzatia.
  Eu am decis pe baza datelor financiare, dar a contat si agresivitatea sau mai bine zis, lipsa ei.
  ING-UL, AVIVA le-a respins din start, m-au stresat prea tare :mrgreen:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *