fbpx

Hotul neprins e om cinstit, pe bune

Omul de afaceri Adrian Costea, care a deturnat zeci de milioane de euro din contracte cu statul român, a fost condamnat, miercuri, la Paris, la numai trei ani de închisoare, din care 30 de luni cu suspendare, şi plata unei amenzi de 150.000 de euro, conform Radio Romania Actualitati!

Pentru cei care nu stiu, Adrian Costea este fostul consilier prezidential al lui Ion Iliescu, naşul afacerilor “Eterna şi fascinanta Romanie” şi “Contrabandă cu Iliescu zambind”!
Dosarul romanesc Adrian Costea, deschis în perioada 1996-2000, a fost blocat după revenirea la putere a lui Ion Iliescu, iar procurorul care a coordonat atunci ancheta, Ovidiu Buduşan, a fost hărţuit de superiorii săi, Joiţa Tănase şi Rodica Stănoiu, pana a fost inlaturat.
Totusi, Adrian Costea a reusit atunci sa obtina azil politic in Franta. Saracutul de el, va dati seama ca era discriminat in propria lui tara, Romania? Si a trebuit sa plece neaparat, nu mai suporta presiunile!

Partea cea mai interesanta, pe care voiam sa o evidentiez, este pedeapsa cu care a scapat basma curata. Sa fim seriosi, 6 luni la mititica in Franta, plus 150 de mii de euro, sunt un fleac pentru el. Sa nu mai spunem ca probabil va avea niste conditii de lux in inchisoare, la care un roman obisnuit doar viseaza, in camaruta lui dintr-o tara post-comunista!

Si ca sa fiu si mai sugestiv, oare cati ani primeste unul care a furat o gaina, adica un gainar? Unul care habar nu are ce e aia justitie, si primeste un amarat avocat din oficiu, pe care il doare sub unghie de reusita sau insuccesul procesului!
Va zic eu, minim trei ani, pentru ca e furt calificat, conform legislatiei in vigoare!

Dar un afacerist cu relatii sus-puse poate scapa cu 6 luni, pentru ca nu se poate dovedi ce a facut. Incredibil, dar adevarat! Si de data asta, nu putem spune ca numai in Romania se intampla asa ceva, pentru ca pedeapsa a fost data in Franta!

Concluzia – PCR-ul inca functioneaza! Ce e aia PCR? Pile, Cunostinte si Relatii!

Recomandă

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *