fbpx

Comparatie: manele versus hip-hop

Vroiam sa dau linkul mai demult, doar ca am uitat de el: un articol interesant pe Divercitycafe, scris de Delia, practic o analiza a similaritarilor dintre muzica hip-hop din State si manelele noastre. Comparatiile sunt fortate pe alocuri, dar in mare parte sunt reale: intro-ul la melodii, melodiile despre bani,femei, dusmani, stilul vestimentar opulent, tatuajele, masinile tunate exagerat, bijuteriile extravagante, casele kitsch…

As mai vrea sa remarc ceva legat de muzica hip hop: cand vine vorba de hip-hop-ul american, la noi nimeni nu se gandeste sa ii cenzureze pe interpreti, atunci cand sunt difuzati la radio! De cate ori nu ati auzit cuvinte gen fuck, mother fucker, bith, suck, ziua in amiaza mare? Cel mai elocvent exemplu care imi vine in minte sunt piesele cu 50 Cent, cam toate.

In schimb, ati prins o melodie de-a Parazitilor la radio, in care sa isi bage si ei ceva undeva fara sa fie cenzurati? Nu cred!

Totusi, injuraturile suna mai bine in engleza, si in plus, cei de la CNA si babele care stau cu urechea lipita de radio nu se pot oripila de textele indecente si nu pot protesta, daca versurile sunt intr-o limba pe care nu o inteleg. Nu-i asa?

Sursa foto

Recomandă

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *