Concedierea prin email

From manager@ceamaitarefirma.ro: Gigel, ești concediat! E super aiurea să primești un email de genul ăsta din partea șefului, dar se pare că e legal și la noi să fii concediat prin email, după ce un angajat concediat astfel și-a dat în judecată compania, iar la proces i s-a zis că e ok să fie scos din peisaj așa, cât timp el comunica cu firma prin email. Problema nu e concedierea prin email, ci șefii care cred că e ok să facă asta.

Decizia de concediere a unui angajat poate fi trimisă acestuia de către angajator și prin e-mail dacă această formă de comunicare este folosită între părți, conform unei decizii a judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție.

De aici, via Vali.

E dezamăgitor să lucrezi într-o firmă, să crezi că ai o relație bună cu colegii și managerii, doar ca să te trezești într-o zi de vineri că primești un email prin care ești concediat. Da, vinerea vin de obicei știrile astea. Lăsând la o parte concedierea, faptul că șeful sau oamenii de la HR nu au curajul să îți spună față în față că trebuie să îți strângi catrafusele ridică multe semne de întrebare asupra firmei și mediului de lucru, eu m-aș bucura să plec rapid dintr-o astfel de firmă.

Oricum ar fi, recomandarea generală dacă primiți un email de genul ăsta este să nu vă apucați de răspuns cu înjurături, cât timp metoda de comunicare prin email e agreată între părți puteți avea ulterior probleme. Vorbiți cu cei de la HR, asigurați-vă că vă primiți toți banii și drepturile, trimiteți un email de adio tuturor colegilor cu profilul de LinkedIn sau adresa de email personală, vedeți cât trebuie să acordați preaviz și faceți backup la informațiile personale pe care le aveați prin calculator.

Mai multe sfaturi utile dacă sunteți concediat prin email găsiți pe Quora. Voi ați trecut vreodată prin așa ceva? Personal eu nu știu pe nimeni din .ro să fie concediat prin email.

Recomandă prietenilor!2
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Ion
Vizitator
Ion

Partea proasta este ca acuma colegii pot face glume proaste folosind un script pentru trimiterea mail-urilor  de la o adresa credibila, la prima vedere.