fbpx

Dacă tot am scăpat de nămeți și ne-am reîntors la muncă hai să aruncă o privire asupra numărului de utilizatori din rețelele sociale la început de 2017, plecând de la infograficul Zelist. Evident, Facebook rupe tot, încă crește deși cred că anul ăsta va ajunge la saturație și în România, dacă nu a ajuns deja, iar Twitter e mort , mai are sens să folosiți Twitter pentru networking doar dacă urmăriți conturi de afară.

Cum ziceam, cu 27.000 de utilizatori activi în România nu prea ai ce face pe Twitter, de aceea nici brandurile nu se mai agită prea mult pe acolo. Plus că nici în State nu o duc prea bine.

Facebook în schimb a trecut de 8,4 milioane de conturi, chiar de 9,6 milioane dacă ne luăm după FaceBrands, care cred că include acolo și conturile duplicat. Partea interesantă e la Instagram, în decembrie 2016 sunt 443.000 conturi cu 137.000 utilizatori activi, dar acum 1 an erau 382.000 conturi și 232.000 utilizatori activi. Din cifrele astea înțelegem că în continuare se crează conturi, dar entuziasmul nu mai e la fel de mare, lumea vine, se joacă un pic cu jucăria și mulți nu o mai folosesc.

Cât despre blogosferă, au mai apărut câteva bloguri noi, dar numărul bloggerilor activi a scăzut, mai ales că acum toți cred că videobloggingul e viitorul. O să treacă și faza asta într-un an.

2 Comentarii

  1. Pe Instagram sunt multe conturi pentru că sunt băieții care fac black hat marketing. Citeam pe unele forumuri că sunt unii care crează zeci de conturi și le automatizează prin diferite softuri pentru a nu da indicii că sunt false.

    În 2016 am dat report la o grămadă de conturi care mi-au dat follow, eram sigur că sunt false după ce postau și după linkurile din bio.

Lasă un comentariu