Copiii noștri nu vor crește cu televizorul

Apropo de ce spunea Cristi legat de Youtube, cifrele din 2016 spuneau că 10 milioane de români accesează lunar Youtube, și 49% dintre ei au vârsta sub 34 de ani. Studiile nu ne spun nimic de copii și adolescenții sub 14 ani, și acolo cred eu că vom fi surprinși. Mă uitam la copiii mei, fetele când erau mici se uitau doar la TV, Disney Channel etc, cu moderație. De când au crescut și au descoperit Youtube-ul, televizorul e folosit doar pentru screencasting, intră pe Youtube de pe telefon și proiectează clipurile direct pe TV.

Viitorul televiziunii actuale e cam trist, dacă nu se reinventează. Și inclusiv adulții consumă tot mai mult video online, Netflix, HBO GO, Youtube, în defavoarea televiziunii clasice. Întrebați-vă următorul lucru, când ați pornit ultima dată televizorul cu scopul clar de a vedea un film sau o emisiune TV?

Aveți aici un studiu făcut la americani despre consumul de conținut video. Eu mă gândeam că nici eu nu mai am prea multe motive să păstrez abonamentul la TV, am Netflix, Youtube, televiziunea e mai mult un zgomot de fundal când suntem acasă, dar cred că am putea să renunțăm la ea.

Bine, diferența între noi și americani este că la noi abonamentul TV e foarte mic, 5-6 euro pe lună, la americani e minim 60 de dolari. Totuși, sunt tot mai puține motive să plătești abonamentul TV.

Voi vă mai uitați la televiziunile clasice, offline? La ce?

Recomandă prietenilor!
  • 32
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
4 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Mack

2 televizoare in casa, nu-s smart, dar au Chromecast si Google home mini. Fiică-mea de aproape 3 ani închide televizorul daca nu rulează YouTube sau Netflix. Soția e singura care se încăpățânează să se uite la știrile ProTV și la programe gen Romanii au talent. Eu am renunțat total…
Televiziunea mai prinde doar la persoanele născute înainte de anii 80, la cei care sunt lipsiți de tehnologie, sau la cei care nu știu/vor să o folosească.

Mack

Si eu tot dupa Android TV ma uit, e un pic frustrant ca pot sa fac orice in casa prin comenzi vocale dar tv-ul tot din telecomanda trebuie sa-l deschid, eventual sa-l trec pe HDMI. Singurele firme care lucreaza cu android oficial sunt Sony, Philips is Sharp, insa ce ma intereseaza e sa aiba Google Assistant.