fbpx

Crossbeats Torq – căști wireless cu design și performanțe premium, la preț accesibil

În ultimele zile nu am reușit să mă concentrez la muncă decât ascultând muzică, simt nevoia să am un sunet de fundal ca să uit un pic de nebunia din jurul nostru și să pot lucra măcar 2-3 ore. Cu ocazia asta am testat mai intens Crossbeats Torq, căști wireless cu design și performanțe premium, dar la preț accesibil. Așa sunt prezentate ele de producător.

Crossbeats e un brand din India cu peste 10 ani vechime, peste 500.000 clienți la nivel mondial, s-au lansat oficial în 2021 și în Europa, inclusiv în România. Auzisem ceva de Crossbeats Torq, mi s-a oferit ocazia să le testez chiar de către furnizor, dar am vrut să trag de ele mai mult timp, până să îmi dau cu părerea. Le testez de vreo 3 săptămâni cred.

Chiar dacă sunt promovate ca fiind premium la un preț accesibil, la 299 lei cât sunt acum pe site, eu zic că ai ceva pretenții de la niște căști, și astea chiar livrează. Bonus, mai primiți 10% reducere dacă folosiți codul MARIUS10.

În pachet găsiți căștile, 2 seturi de cauciuri de mărimi diferite, cablul USB tip C, manualul de utilizare și garanția.

Căștile sunt construite bine, solid, iar stația de încărcare e dintr-un plastic dur, are 3 leduri ce indică nivelul de încărcare și un buton pentru conectare/indicare nivel baterie.

Specificații și dotări:

 • Baterie căștilor ține maxim 12 ore, oferă până la 36 de ore autonomie folosind stația de 2000 mAh.
 • Au Protecție IPX6, deci nu trebuie să îți faci griji din cauza transpirației sau dacă te prinde ploaia cu ele pe afară.
 • Tehnologie Qualcomm aptX pentru transmiterea sunetului.
 • Full touch control – permit efectuarea de apeluri, respingerea apelurilor, pornirea și oprirea muzicii, trecerea la melodia următoare sau anterioară și activarea asistentului virtual prin apăsare pe casca stângă sau casca dreaptă, în mai multe combinații.
 • Au noise cancelling de la Qualcomm , cu 2 microfoane pe fiecare cască pentru anularea zgomotului, plus efect 3D surround și egalizator integrat.
 • Senzor IR ce detectează când folosești căștile, sunetul se oprește automat atunci când le scoți din urechi, pornește când le pui la loc.
 • Bluetooth 5.1, raza de acțiune de 10 metri.
 • Latența de redare a sunetului e sub 15 milisecunde.
 • Stația e cu încărcare wireless cu tehnologia Qi, practic poți încărca căștile prin cablu, încărcător wireless sau chiar de la un alt telefon. Am testat și un încărcător wireless cu încărcare rapidă, tot de la Crossbeats.

Suportul din silicon ajută la fixarea căștilor în urechi, mi se părea ciudat la început dar am ajuns să apreciez designul, ajută și la purtarea lor. Le-am conectat ușor la telefon și laptop, e suficient să apeși butonul de pe stație și să le conectezi din setările dispozitivului folosit.

După ce le-am conectat am uitat să le mai scot din urechi. De reținut că se conectează automat la ultimul dispozitiv folosit, de exemplu dacă ai bluetooth pornit și pe telefon și pe laptop când le scoți din cutia lor se conectează automat la ce ai folosit ultima dată. Deasemenea, ele rămân conectate chiar și în cutie, dacă vrei să le deconectezi apeși butonul din cutie.

Le-am comparat un pic și cu Apple AirPods 3. Aș zice că Airpods au un sunet un pic mai cald, și când asculți muzică și în apeluri, dar țineți cont și de diferența de preț, de 3 ori mai mare.

Puncte tari:

 • Bateria căștilor chiar ține aproape 12 ore, am ascultat muzică și am făcut apeluri cu volumul la 80% aproape toată ziua.
 • Sunt ideale pentru muzică, basul e decent, se aude bine, fără a distorsiona muzica, au un echilibru bun între înalte și joase, sunetul e clar. Când zic că e sunetul e puternic nu glumesc, eu de obicei ascult muzica la maxim, aici m-am mulțumit cu 80%.
 • Sunt ok și pentru apeluri, am vorbit peste o oră fără să simt nevoia de a le scoate din urechi.
 • Transmiterea sunetului e fără întârzieri, am văzut căști chiar mai scumpe unde era un mic delay, aici nu e cazul. Dacă te uiți la clipuri pe Youtube sau te joci des cu căștile în urechi știi despre ce vorbesc.
 • Anularea activă a sunetului chiar funcționează, se țipa pe lângă mine și eu eram chill, cu muzica în urechi.
 • Comenzile touch merg impecabil, O atingere – Play/Pause, Două atingeri – Next/Previous Track, Ține apăsat (2sec) – Volum +/-, 3 Atingeri Rapide – Activează Siri sau Ok Google.

Puncte slabe:

 • Trebuie să fii sigur că îți plac căștile in ear, cu dopuri din cauciuc. Astea au fost printre puținele modele de astfel de căști cu care m-am împăcat, deși am testat și de la alți producători, de 2-3 ori mai scumpe.
 • Nu le-aș recomanda dacă vrei să le folosești mult pe afară, iarna, și porți fes sau căciulă pe cap, deoarece interferează cu zona unde sunt touch și uneori transmit comenzile de pornire/oprire muzică aiurea. La birou sunt perfecte.
 • La apeluri sunetul este clar, atât pentru mine cât și pentru cei cu care vorbesc, dar în 2-3 cazuri cei cu care discutam îmi spuneau că vocea mea sună un pic cam metalic. Cred că depinde și de rețeaua/telefonul folosit. Sau am ajuns eu să vorbesc ca un robot.
 • Zona de apăsare pentru comenzile touch e destul de mare, e și un lucru bun asta, că nimerești ușor comenzile, dar trebuie să ai grijă atunci când duci mâna la căști, pentru a nu efectua comenzi din greșeală. După un timp te obișnuiești.

Aș recomanda căștile de la Crossbeats? Da, la 299 lei Crossbeats Torq oferă un raport bun calitate preț, nu cred că găsești acum alte căști cu dotări similare în banii ăștia, nu mai zic de încărcarea wireless. Bonus, mai primiți 10% reducere dacă folosiți codul MARIUS10.

Dacă vreți un review video al căștilor colegul Mihai a făcut unul, la finalul anului.

Voi ce căști mai folosiți?

Recomandă

Un comentariu

 1. Castile arata bine, dar si la mine se potrivesc mai greu astea in ear, fara testare nu mai cumpar. Oare pot fi probate pe undeva?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *