fbpx

Cum să adaugi albumele din Picasa ca galerie de imagini pe blog

De aproximativ 2 ani de zile folosesc Picasa pentru albumele de fotografii pe care le urc online şi pentru pozele afişate pe blog. Pe lângă spaţiul de stocare nelimitat pentru fotografii Picasa are numeroase avantaje, inclusiv existenţa unui editor (Picnik) care permite retuşarea fotografiilor online, atunci când eşti pe fugă sau nu ai un program instalat pe calculator.

Eu prefer să nu ţin albumele de fotografii direct pe blog din motive de spaţiu, sunt sigur că sunt mulţi care fac la fel. Dacă vreau să mut blogul procesul de transfer e mult mai rapid, practic trebuie doar să salvez baza de date.

Când vine vorba însă de inseratul albumelor de fotografii într-un blog pe WordPress sub formă de galerii Picasa nu oferă prea multe opţiuni, singurele variante fiind embedul unui slideshow sau inserarea manuală a fotografiilor, ceea ce e un calvar. Aici intervin pluginurile WordPress pentru Picasa, am testat peste 20 de pluginuri pentru inserarea fotografiilor din Picasa pe blog până am găsit ceva pe placul meu. Vă zic şi vouă ce am descoperit, să nu vă mai chinuiţi şi voi. Vroiam un simplu plugin care să îmi afişeze albumul din Picasa ca galerie, iar când fac clic pe o imagine să o deschidă fullscreen, în aceeaşi pagină, fără redirect sau alte prostii.

Care e cel mai bun plugin pentru a adăuga galeriile din Picasa pe blog? Răspunsul e MudSlideShow. Uşor de instalat şi configurat, Mudslideshow permite atât inserarea directă a unui album Picasa sub formă de galerie în articolele sau paginile blogului, cât şi inserarea de fotografii individuale, totul direct din editorul vizual WordPress, printr-un buton dedicat. În plus în setări există mai multe opţiuni de vizualizare a galeriilor de imagini, eu am rămas la FancyBox.

Un exemplu de galerie foto inserată cu MudSlideShow puteţi vedea la articolul cu Blogăria.

Voi ce pluginuri folosiţi pentru afişarea imaginilor de pe blog?

Recomandă

2 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *