fbpx

Unul din cele mai cumpărate produse electronice este televizorul. Orice familie are unul, dacă nu chiar două sau trei. Vorba aia, nici o cameră fără televizor. În ultimii ani prețurile au scăzut și așa în sufragerie au apărut televizoare tot mai mari. Întâi CRT-urile, după aia plasmele, LCD-urile, LED-urile și mai nou LED-urile 3D. Există tehnologie pentru fiecare buzunar.

Desi cred că televizoarele 3D sunt doar un trend și nu se vor impune pe piață (nu în forma actuală cel puțin, pe mine mă doare capul după jumătate de oră de privit prin ochelari 3D la un astfel de televizor), adevărul este că toată lumea vrea un televizor cât mai mare, cât mai nou. Problema principală este că mulți își cumpără televizoare mari pentru camere mici. Am văzut televizoare de 127 centimetri diagonalaă îngrămădite în camere de 3 metri, deci știu că se întâmplă.

Una din regulile de bază când vine vorba de alegerea diagonalei televizorului este că distanța de la televizor până la voi ar trebui să fie aproximativ de 3 ori diagonala televizorului. Cu alte cuvinte, dacă aveți un televizor de 81 de centimetri, care văd că sunt cele mai vândute acum pe eMag, ar trebui să stați la aproximativ 243 de centimetri pentru a vedea corect imaginile. Dacă vă luați un televizor de 101 centimetri diagolana ar trebui să aveți 3 metri distanță până la el de pe canapea.

Unii vor spune că distanța e prea mare, dar până la urmă când stați în fața televizorului trebuie să rotiți capul la mai puțin de 40 de grade pentru a vedea to ce se întâmplă pe ecran, altfel veți avea dureri de gât. Pe testate.

Apropo de dimensiuni și evoluția televizoarelor, am găsit un infografic interesant care arată cum au evoluat televizoarele și unde se îndreaptă ele.

Concluzia? Nu alergați după cel mai mare televizor, cel mai nou model, cea mai tare tehnologie de pe piață, mai uitați-vă și la dimensiunea camerei unde îl veți pune și la banii din portofel.

Apropo, dacă sunteți în căutarea unui televizor nou eMag are o promoție interesantă, până pe 30 ianuarie oferă TVA-ul înapoi la cumpărarea unui televizor, sub forma unui voucher cadou. La un televizor de 1500 lei faceți o economie de 290 lei, deloc de neglijat.

Acum mă întorc la televizorul meu sport, care stă mai mult închis.