fbpx

Nu băgăm un intro lung ca să nu plictisim cititorii. Aici trebuia să fie ceva legat de faptul că mai nou toată lumea oferă sfaturi despre comunicarea pe Facebook, pe când Twitter e ignorat. Ok, avem 50.000 de conturi pe Twitter și peste 3 milioane de utilizatori de Facebook în .ro, dar asta nu înseamnă că Twitter nu e util.

Mai jos 2 sfaturi pentru experții în social media care se ocupă de comunicarea pe Twitter pentru diverse branduri:

1. Nu legați contul paginii de Facebook cu contul de Twitter al brandului și nu publicați pe Twitter tot ce publicați pe pagina de Facebook. Știu că pare cool, aveți impresia că voi creați mai mult conținut, dar e doar plictisitor și enervant, mai ales pentru că îti trebuie cont de Facebook ca să poti vizualiza mesajele. Surprinzător, mai sunt și din ăștia fără Facebook, care stau doar pe Twitter. În plus, mesajele de pe Facebook sunt scurtate automat pe Twitter și își pierd sensul sau arată ridicol, iar audiența celor doua medii este diferită, ce le place oamenilor pe Facebook nu le place și pe Twitter.

2. Nu mâncați litere din tweeturi și mesaje, adică fiți atent la cum scrieți. Ok, tuturor ni se mai întâmplă să greșim uneori, dar când ești un brand cunoscut și postezi 2 tweeturi consecutive cu greșeli gramaticale lumea observă, iar brandul pare neserios și amator.

Nu știu ce expert în social media se ocupă de contul de Twitter pentru divizia Samsung Mobile, dar cred că e unul care acumulează experiență pe seama brandului. Păcat de brand și de telefoane, care sunt bune.

Știu, sunt hater, critic doar ca să mă aflu în treabă, dar aruncați o privire pe contul lor – SamsungMobileRo. Vi se pare totul în regulă? Ați da follow contului după ce vedeți o serie de mesaje ca cele de mai jos?

3 Comentarii

  1. Pingback: Twitter are peste 200 de milioane de utilizatori — Marius Sescu

  2. Pingback: Twitter: unde e cel mai bine să pui linkul pentru a crește numărul de clicuri

Lasă un comentariu