fbpx

Cum să obțineți multe Like-uri pe Facebook

Adevărul este că nu există o rețetă simplă pentru asta, pentru generarea de conținut care să fie apreciat și redistribuit de ceilalți utilizatori. Trebuie să încercăm și să testăm până când descoperim ce funcționează pentru fiecare. Nu vă așteptați la răspunsul ăsta, nu?

Într-o perioadă credeam că textele smart, cu citate celebre sau statistici inedite sunt printre cele ma apreciate. Însă au început să apară studiile care demonstrau că pe Facebook și în celelate rețele sociale în general conținutul cel mai apreciat vine sub formă de fotografii, clipuri video sau infografice. Și ne-am apucat cu toții de făcut poze și filme. Și infografice, dacă le avem cu editarea grafică.

Când vine vorba de imagini credeam că sunt apreciate cele bine gândite, fotografiile de efect, cu compoziție, subiect interesant, încadrare perfectă, făcute după niște reguli. Dar nici asta nu e adevărat. Te chinui să faci o fotografie care să genereze emoție, interes, reacții. Faci 100 de duble până ajungi la imaginea perfectă. O urci pe Facebook, fiind sigur că prietenii o vor aprecia la maxim. Surpriză, fotografia ta e ignorată complet, maxim primește un Like de la mama, tata sau un prieten pe care nici nu îl cunoști în viața reală.

Și te enervezi. Te gândești că nu știi deloc regulile. Găsești pe un card o poză făcută de jumătatea ta din întâmplare, rapid, cu copilul vostru devastând bucătăria. Zâmbești și o urci la mișto pe Facebook, ca să o vadă prietenii apropiați. În doar 12 ore are 55 de Like-uri și numărul tot crește. Și tot ce credeai tu e dat peste cap.

Vreți Like-uri pe Facebook? Pozele cu copii ajută, mai ales în ipostaze amuzante. La fel și cele cu pisici, câini și alte animale drăgălașe. Pe Facebook e o nebunie cu pozele cu pisici, nu știu sigur de ce. Merg și pozele sexy smart, cu condiția să nu fie prea vulgare. Oricum, rețeta nu e una singură. Încercați și vedeți ce merge pentru voi. Totuși, nu v-ar strica un copil mic prin preajmă, dacă aveți nevoie rapid de Like-uri.

Recomandă

4 Comentarii

  1. Asta inseamna ca trebuie sa ne punem pe facut copii :D. In orice caz ai dreptate. Dar mi se pare atat de stupide fazele cu o prajitura, “dati like daca vreti si voi”. De parca vei putea gusta prajitura aia vreodata care si asa saraca e luata de pe alte ‘nspe mii de pagini care o tot shareaza.

  2. Citeam acum ceva vreme o “predictie” despre cum vor arata viralele pe viitor. Si acele videouri/poze cu pisici in ipostaze cute sau funny vor fii cele mai vizionate, si cele mai “laicuite”. Ceea ce ziceai cu poze despre copii, ai perfecta dreptate! Cand urc o poza pe facebook despre mine, primesc cateva likeuri, dar cand urc o poza cu nepotica mea, apoi doamne, primesc likeuri si de la aia, “care locuiesc in zimbabwe”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *