fbpx

Cum utilizăm tabletele

Zilele astea peste tot unde privești vezi oameni cu tablete. În birouri, pe stradă, în parc. Cel mai amuzant mi se pare când cineva face o fotografie folosind tableta din dotare. Atunci când văd pe cineva cu un DSLR sau chiar un telefon cu cameră foto decentă pozând ceva pare un lucru normal, dar să te chinui cu anbele mâini să ții o tabletă de 7 sau de 8 inchi, să încadrezi peisajul pentru o fotografie, să apeși pe buton….e ciudat. Nu cred că tabletele au fost făcute pentru a face fotografii.

tabletel

Eu nu sunt genul care adoptă rapid orice tehnologie nouă ce apare pe piață. Da, îmi place să testez gadgeturile noi, să le compar, dar când e vorba de integrat un gadget nou în viața mea sunt mai circumspect. De exemplu tabletele. Au devenit populare în ultima vreme, iar prețurile sunt destul de mici, găsești tablete de la 400 de lei în sus, în funcție de banii pe care îi ai și ce dotări te interesează.

M-am jucat cu mai multe modele, atât iPad-uri cât și versiuni cu Android. Nu le văd ca un înlocuitor pentru laptop, dar cred că mi-ar fi utilă o tabletă pentru navigat seara pe net, pentru citit cărți electronice și pentru apeluri video prin Skype, lucruri pe care le-as putea face mai ușor cu tableta decât cu laptopul.

Căutând pe net informații despre utilizarea tabletelor am descoperit niște statistici interesante, utile atât pentru marketeri cât și pentru cei pasionați de gadgeturi:

 •  11% dintre adulți dețin o tabletă;
 • aproape 50% dintre posesori citesc știrile pe tabletă, zilnic;
 • utilizatorii folosesc tabletele 90 de minute pe zi, în medie;
 • 54% dintre utilizatori trimit emailuri zilnic de pe tablete;
 • 39% dintre utilizatori folosesc tabletele pentru rețelele sociale, zilnic;
 • 30% dintre utilizatori folosesc tabletele zilnic pentru jocuri;
 • 27% dintre utilizatori citesc zilnic cărți electronice pe tablete;

Lista completă e aici. Eu încă nu sunt decis 100% să îmi iau una, dar probabil o voi face în viitorul apropiat. Voi ce argumente aveți pentru cumpăratul unei tablete, credeți că ușurează viața?

Recomandă

8 Comentarii

 1. 11%poate la EI. Statisticile, daca sunt prezentate inexact, nu sunt de nici un ajutor. La EI! si somajul e altul si salariul mediu si productivitatea muncii. In rest, ca informatie de cultura generala pare ok.

 2. Pentru viodeo am camcorder dedicat. Poze fac cu un DSLR. Telefonul e pentru vorbit. Pentru net am 2 laptopuri si un Nook Color (am preferat sa dau 250 de dolari si nu 690 cat era un iPad). Pe Nook intru repede pe net din pat, daca inca mi-e lene sa trec la comp, si CITESC carti in format .epub sau .pdf. Pentru asta l-am cumparat de fapt. Nu am camera foto/video pe el, citesc doar chestii sau verific un email in aplicatia dedicata.

  Imi place sa am mai multe ‘scule’ care sunt specializate, decat o chestie care le face pe toate prost. Cat despre facut poze cu tableta .. no comment 😀

 3. conteaza si ce faci cu tableta respectiva, adica pt ce o cumperi. De exemplu, daca-ti iei tableta ca un desktop replacement, inseamna ca ai pb cu capu`:D in mod normal, iti iei tableta pt ca-i portabila si-ti ofera o oarecare libertate de miscare, dar tre sa fii constient ca nu poti face prea multe cu ea. Tabletele sunt bune asa, cand mergi undeva, in loc sa-ti iei un laptop de 3-4 kg, iti iei tableta, ca sa iti verifici mailul, citesti o stire, vezi ce se mai intampla prin lume..

 4. Parintii mei sunt destul de batrani si as dori sa le cumpar o tableta electronica pana le ajunge laptopul. Credeti ca se poate utiliza pentru conversatii pe Skype si ca nu trebuie o dexteritate foarte mare?
  Va multumesc !

  • @dany – dacă cumperi una cu cameră frontală normal că va putea fi utilizată și pentru apeluri video, depinde acum și de bugetul pe care vrei să îl aloci.

 5. eu nu inteleg un lucru la aceste tablete. nu am una dar as dori sa imi cumpar pentru sinmplul fapt ca am nevoie de internet in timpul scoli cand stau la bunica si acolo nu am nici o sursa de internet. As dori sa imi explicati va rog frumos daca toate tabletele au internet si de unde vine acest internet? axceptand wifi-ul. Ma duc in magazin, imi cumpar o tableta si gata am internet? sunt putin mai inapoiata cu tehnologia…

  • Dacă tableta are modem 3 G inclus poți face un abonament de date la un operator, introduci cartela în modem și ai internet, în limita abonamentului.

   Dacă nu poți cumpăra un modem extern, cu condiția să fie compatibil cu tableta, dar tot ai nevoie de abonament de date. Eventual poți lua un mifi care îți crează un hotspot adhoc prin care te poți conecta via Wi-Fi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *