fbpx

De azi lucrez din picioare

Nu m-a concediat nimeni, nu am fost pedepsit, dar după articolul cu biroul reglabil pe înălțime am mai primit câteva recomandări de birouri reglabile pe înălțime și am studiat mai bine variantele. Birourile cu reglaj electric sunt faine, dar scumpe. Extensiile de birou reglabile vândute de americani arată bine, dar cu tot cu transport ajungi tot la cel puțin câteva sute de dolari.

Am mai găsit și la noi câteva idei de extensii reglabile pentru birou, pe care le poți folosi pe orice birou, și am realizat o mică schiță, pe care am dus-o la un meseriaș, pentru un fel de extensie reglabilă de test, făcută din lemn și pal. E cea mai simplă și ieftină variantă, de probă, iar în cazul în care descopăr că lucratul la birou din picioare nu e pentru mine nu voi regreta prea mult investiția. Mai merge finisat proiectul, dar e ok pentru început.

Deci de cel puțin 2 ore lucrez de la noul birou cam așa, din picioare:

birou8-picioare-sescu (2)

birou8-picioare-sescu (1)

Să vedem acum cât mă ține, aș vrea să ajung măcar la 4 ore pe zi. Proiectul LIFT din articolul anterior arăta mult mai bine, era realizabil și la noi, dar mi-am dat seama că din poziția aia aș fi lucrat tot cu capul înclinat pentru a vedea ecranul laptopului. Ecranul trebuie să fie mult mai sus astfel încât coloana să stea dreaptă.

Voi la ce fel de birou lucrați? Facem un top cu cele mai sexy birouri, cu poze? 🙂

Recomandă

13 Comentarii

  1. E bine sa alternezi statul jos cu statul in picioare ca altfel inlocuiesti o problema cu alta. Pentru statul jos e fff buna o minge din aia mare ca in salile de fitness.

  2. inedit biroul tau, cred ca si un pic sf… eu insa nu cred ca m-as putea adapta prea repede, oricum ma ridic in picioare mai ales cand sunt pe telefon si ma plimb de la o masina la alta asa ca zic ca alternez cat de cat…

  3. Eh, cum te-ai obisnuit cu lucratul in picioare? As vrea sa fac si eu trecerea, si sunt curios cum e procesul de acomodare. Mai stateam mai demult in picioare aproximativ 2 -3 ore si ma durea coloana in zona lombara. Sigur ca depinde de fiecare, tu nu ai problema asta?

    Uni zic ca e mai usor daca alternezi perioadele cand lucrezi in picioare cu cele cand lucrezi de pe scaun, ce zicei de asta din practica, e mai usor?

    Ma intreb cate ore reusesti sa stai doar in picioare fara sa ai dureri sau discomfort Daca apare discomfort sau dureri in ce zona a spatelui apar?

  4. Salut,

    Imi poti da nr. de telefon al firmei sau persoanei care ti a facut suportul? M ar interesa si pe mine sa comand produsul. Merci in avans si felicitari pentru articol.

  5. Bună

    La ce înălțime îți convine cel mai mult să pui blatul? Eu lucrez la 150 cm, ca să mă sprijin pe antebrațul stâng, ca la bar, în timp ce folosesc mouse-ul intensiv. Când bat cu ambele mâini în taste (destul de puțin, dacă scriu un doc lung stau jos, mă concentrez mai bine), repartizez greutatea pe ambele picioare, altfel alternez. La înălțimea asta, am monitorul la nivelul ochilor, ceafa e relaxată. Dacă coatele nu stau pe blat, greutatea trage de coloană, iar monitorul mi se pare prea jos. Pentru mine, un max de 120 cm e prea puțin (am 175 înălțime).

    Soluția a fost o masă Ikea cu picioarele scurtate, pusă peste biroul cu două laturi, în L, de care oricum nu aveam cum să scap. Latura scurtă e pentru stat jos, cu laptop-ul de teren cu remote desktop pe stația de lucru principală.

    O chestie bună ar fi și scaunul în X, pe care stai de fapt în genuchi, cu o parte din greutate pe șezut. Am găsit pe e-bay, dar e scump și nu este prea reglabil, plus că nu previne diabetul și îngrășarea, ca lucrul în picioare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *