fbpx

De ce am renunțat la Dropbox pentru Google Drive

Dacă sunteți genul paranoic care crede că guvernul spionează tot ceea ce facem pe net și că marile companii folosesc toate informațiile despre noi pentru a ne exploata și a ne vinde datele personale probabil nu vă pasionează prea mult subiectul stocării documentelor în cloud. Totuși, dacă folosiți mai multe dispozitive și vreți să aveți acces mereu la documente sigur ați avut și voi dilema asta, Dropbox sau Google Drive?

O să vă zic cum am abordat eu problema. Din start Google Drive îți oferă 15 GB spațiu de stocare (cu tot cu emailurile din Gmail), Dropbox oferă 2 GB dar puteți primi mai mult dacă promovați serviciul către prieteni. La spațiul de stocare extra costurile sunt similare, 1 TB pentru 10 euro pe lună, dacă aveți multe fișiere, documente la care țineți, își merită banii.

Până acum câțiva ani Google Drive era mult în urmă la facilități, viteza de încărcare și descărcare a fișierelor era mai mică, dar acum au avansat, din ce am testat eu după ce am folosit în ultimul an ambele servicii vitezele sunt similare.

Diferența este că Dropbox e gândit să funcționeze acceptabil pe orice sistem de operare și dispozitiv, dar Google Drive este extraordinar dacă folosești intens serviciile Google. Cu alte cuvinte, dacă ești fan Android, Gmail, Google Photos, Google Docs alegerea e naturală, mergi pe Google Drive. Nu mai zic de integrarea cu Google Photos, care îți permite să salvezi în cloud fotografiile din calculator și telefon, la o calitate bună, fără limită de spațiu.

Bonus, Google Drive are și integrare cu o mulțime de aplicații externe, de la editarea de video online până la semnarea documentelor în format electronic sau conversia lor.

După ce am constatat că foloseam Dropbox mai mult pentru stocat diverse fișiere, dar Google Drive și Google Docs erau folosite intens pentru a salva, modifica și distribui documente, am trecut doar pe Drive cu totul, atât pentru documente cât și pentru informațiile importante din calculator, nu se știe niciodată când ai nevoie de un backup. În plus cu Google Drive este mult mai ușor să permiți accesul altor persoane la anumite documente sau fișiere, ai nevoie doar de adresa lor de email.

Nu zic că Dropbox nu e ok, dar pentru mine Google Drive e mai ușor de folosit.

Voi ce preferați, Drive sau Dropbox?

Recomandă

5 Comentarii

  1. Ambele. Dropbox mi s-a părut mai ok. Cum ai zis merge f bine desktop / smartphone.  Dar am descoperit și eu Google photos și cred ca o sa rămân doar cu drive în viitor. În Dropbox am 22 gb mulți câștigați cu referral. În Drive am spațiu plătit de când functiona Picasa.  păcat de Picasa,  chiar îmi placea mai mult decât face drive acum.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *