fbpx

Îmbogățirea rapidă prin multi level marketing

Povestea e cam așa, știu mulți oameni care au pierdut mii de euro în povești de genul ăsta, cu îmbogățire rapidă prin multi level marketing, recrutarea altor oameni în sisteme piramidale care îți promit bani ușor, fără muncă. Și nu zic nu, știu și pe unii care au făcut bani din asta, rar de tot, dar pentru fiecare poveste de succes sunt sute de vieți ruinate.

Via Vali

Când eram mai tânăr și prost am fost și eu la vreo 2 întâlniri de genul ăsta, cu amici bine intenționați care vroiau să mă ajute, îmi promiteau oportunitatea de a face bani rapid, o ocazie pe care nu o pot rata, știți textul. Din fericire nu mai am amicii ăia, și chiar dacă eram mai tânăr și mai prost, nu am mușcat momeala nici atunci, am preferat să muncesc cinstit, ca fraierul, decât să îi prostesc pe alții. Și acum am un detector fenomenal pentru propunerile de genul ăsta, e suficient să aud prima frază dintr-un discurs pentru a știi despre ce e vorba.

Cheia la multi level marketing este că banii nu se fac din vânzarea de produse, ci din recrutarea altor oameni în sistem, care să recruteze la rândul lor alți oameni. Dacă ai prins sistemul la început și ești cât mai aproape de vârful piramidei da, s-ar putea să faci bani, dar cei de sub tine vor pierde bani, se vor trezi cu produse pe stoc, cu datorii la bancă și prieteni, totul în numele îmbogățirii rapide. Și eu nu sunt genul care să calc pe cadavre, banii se pot face și ajutând oamenii din jur, oferind produse și servicii utile, nu miraje.

Și dacă primești o propunere din asta super tentantă și nu știi cum să o recunoști, e simplu. Dacă te întrebi: Stai, asta nu e multi level marketing, deja ți-ai răspuns singur.

Acum aștept poveștile voastre de îmbogățire rapidă, alea cu am eu un prieten cu iaht în Caraibe care nu muncește deloc. 🙂

Recomandă

4 Comentarii

  1. Oh, da. Îmi amintesc când eram în liceu eram bombardată cu mesaje de genul de la diferiți oameni care “își permit să meargă în vacanțele mult visate” datorită acestei afaceri a secolului. Am fost la conferințele lor,  i-am lăsat să îmi povestească până mi-au spus că trebuie să fac o comandă de produse de 2000 de lei, lucru imposibil pentru o elevă în clasa a XI- a provenind dintr-un mediu modest. Atunci am zis că nu, clar e ceva la mijloc.

    De atunci m-au mai abordat diferite persoane, dar am dezvoltat o repulsie față de acest tip de afacere multi-level deoarece e prea “perversă”.

  2. Povestea mea de imbogatire rapida este simpla 😀 am 5 site-uri si astept cate 1 milion de vizitatori per site sa imi dea un click pe reclamele adsense 😀

    problema:  cei 5 milioane de vizitatori inca nu au descoperit site-urile mele 😀

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *