fbpx

De ce nu imi raspunde nimeni la emailuri?

Mai demult nu ii intelegeam pe cei care se plangeau ca primesc prea multe emailuri si ca pierd prea mult timp sa raspunda. Acum ii inteleg si am ajuns sa filtrez foarte mult emailurile si modul de citire al acestora.

E-mail

Nu, nu e vorba de faptul ca nu am timp sa le citesc, ci de faptul ca majoritatea nu merita citite, deoarece as putea face chestii mai utile in timpul ala: pot sa ma joc cu aia mica, sa ies cu familia la plimbare, sa ma uit la un film, sa dorm, sa mai scriu ceva pe blog…

Daca lucrezi in departamentul de marketing al unei firme sau intr-o agentie de PR si trimiti des emailuri la care nu primesti raspuns, poate ca faci ceva gresit. Cateva idei:

  • Nu te prezinti. In afara de cazurile ca: am copilarit impreuna, am fost la scoala impreuna, am lucrat impreuna sau am baut impreuna, lumea se asteapta sa te prezinti. Nu, nu impresioneaza pe nimeni ca tu lucrezi la o firma super tare.
  • Nu ai scris nimic care sa atraga atentia in subiectul emailului. Eu daca primesc un email de la o persoana pe care nu o cunosc cu “Citeste acum” il sterg imediat.
  • Scrii emailuri lungi si plictisitoare. Imi trimiti emailuri kilometrice ca sa ma rogi ceva? M-ai pierdut de la primul paragraf. Am ajuns sa ii iubesc pe cei care stiu sa scrie scurt si la obiect.
  • Ceri prea multe lucruri de la destinatar si nu oferi nimic in schimb. Stiu, e o campanie umanitara sau cu un scop nobil. Stiu, daca scriu pe blog ar insemna enorm pentru tine sau agentia ta. Stiu, nu aveti buget de promovare sau e foarte mic. Stiu, voi luati bani daca iese campania cum trebuie. Eu ma aleg doar cu timpul pierdut. Stiu, sunt egoist. Nu imi pasa. Si pentru campaniile de corporate social responsability exista bugete alocate.
  • Nu specifici exact ce vrei de la destinatarul emailului. Ba ti-ai dori un lucru, ba altul, ba ai vrea un sfat, ba un link pe blog, ba un post, ba un tweet, ba ca destinatarul sa vina la o conferinta, ba sa anunte un comunicat de presa pe blog. Da, nici tu nu stii ce vrei si eu ar trebui sa ghicesc citind romanul scris in email. Gresit.
  • Trimiti emailuri in weekend, cand lumea nu le citeste sau nu sta pe net. Miercurea era cred considerata ziua cea mai buna pentru trimis newslettere si probabil, emailuri in care sa ceri ceva. Stii ce fac majoritatea oamenilor lunea cand isi verifica emailurile? Le deschid pe cele cu titlul interesant si le sterg pe restul. Emailul tau ajunge la gunoi.

Alte completari? Voi de ce nu raspundeti la emailuri?

Recomandă

3 Comentarii

  1. Eu încerc să răspund la toate e-mailurile, în afară de alea în care primesc CV-uri iar la subject scrie ”CV”, în corpul e-mailului nu apare nimic și au doar un atașament intitulat sugestiv ”CV”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *