fbpx

Dell a lansat recent la Beijing Dell Streak Pro D43, un smartphone dotat cu sistem de operare Baidu Yi, de fapt o versiune de Android 2.3 modificată puternic de compania din spatele motorului de căutare Baidu pentru a fi utilizată de clienții chinezi. Pe lângă aplicațiile din Android Market Baidy Yi oferă multe aplicații realizate special pentru acest OS, în limba chineză.

Baidu e în China o companie asemănătoare cu Google, cu servicii online diversificate, motorul lor de căutare fiind cel mai utilizat de chinezi. Telefonul are procesor dual-core la 1,5 Ghz, ecran de 4,3 inchi super amoled, o cameră de 8 megapixeli pentru fotografii și încă una de 1,3 MP pentru apeluri video.

E interesantă strategia adoptată de Dell pentru a pătrunde pe piața chineză, lansând un smartphone premium cu un sistem de operare sprijinit de cel mai important motor de căutare din China. Se pare că nu doar Google vrea să intre puternic pe piața mobilă. Oare Yandex ce face în Rusia?

Aveți un clip de promovare pentru versiunea de Android realizată de chinezi mai jos. E oarecum amuzant stilul lor de a prezenta facilitățile sistemului de operare mobil.

Cum vi se pare Androidul ăsta modificat pentru chinezi?

1 Comentariu

Lasă un comentariu