fbpx

Destinații accesibile pentru vacanța de vară

Nimic nu se compară cu o vacanță relaxantă pe durata verii. Fie că îți place să te odihnești pe un șezlong la mare sau vrei să descoperi cât mai multe locuri cu putință, trebuie să recunoști că prețul unei vacanțe poate fi unul piperat dacă nu îți stabilești din timp un buget.

Deși ne aflăm încă în prima parte a anului, acesta este un moment ideal să te gândești la escapadele pe care vrei să le faci în acest an. Eu deja am început să fac planuri. Mai mult, chiar dacă vacanța în care urmează să mergi este una accesibilă, nu strică niciodată să începi să pui bani deoparte pentru acest eveniment. Așadar, iată câteva destinații interesante care s-ar putea să-ți facă cu ochiul anul acesta.

Portugalia

Toată lumea a văzut cel puțin o dată poze cu plajele din Portugalia. La fel de cunoscute sunt și metrourile galbene care te plimbă pe străzi de-a dreptul uimitoare.

Deși la o primă vedere Portugalia pare o destinație scumpă, lucrurile nu stau chiar așa, cel puțin dacă îți faci socoteala din timp. O escapadă de câteva zile în Porto sau Lisabona îți oferă un mix de cultură, mâncare delicioasă, muzică pe care o vei fredona mult timp după ce pleci de acolo și vinuri care te vor face curios să descoperi mai mult.

Pentru a descoperi cât mai mult din această țară, poți apela la mijloacele de transport în comun, asta dacă nu îți dorești să închiriezi o mașină. Vei descoperi o grămadă de locuri interesante și vei avea ocazia să interacționezi cu localnicii.

Praga

Dacă ești în căutarea unui aventuri pentru această vară, trebuie neapărat să vizitezi Praga. Capitala Cehiei îți pune la dispoziție o grămadă de obiective pe care să le bifezi, vestea bună este că o mare parte dintre acestea sunt accesibile.

Poți începe acest citybreak cu o plimbare pe străzile de poveste urmată de o vizită la cetatea din Praga. Cu siguranță nu vrei să ratezi palatul Lobkowicz din centrul orașului, loc în care vei putea admira monumente frumoase și teatre.

Dacă simți nevoia să faci ceva special cât timp ești în zonă, aceasta este o ocazie bună să rezervi o cameră la cazinoul King’s. Vei avea parte de o experiență uimitoare dar și acces la piscină, spa, restaurant și desigur, vei putea accesa activitățile antrenante precum ruleta, slot-urile și altele. Totuși, dacă nu dispui de bugetul necesar pentru un răsfăț la acest hotel, poți oricând să recreezi experiența de pe telefon.

Grecia

O altă destinație care adună o sumedenie de turiști în fiecare an sunt insulele grecești. Un lucru pe care trebuie să-l ai în vedere în momentul în care îți planifici o vacanță în Grecia este că fiecare insulă are un alt „preț”. În timp ce unele sunt mai accesibile, așa cum sunt Creta, Lefkada, Hidro, Halkidiki sau Tinos, există și locuri care sunt ușor comparabile la preț cu o destinație exotică.

Grecia te va vrăji cu străduțele de un alb imaculat în contrast cu albastrul caselor, cu ospitalitatea oamenilor și calmul locurilor, cu muzica și cultura care te urmăresc la tot pasul.

Dacă ai de gând să faci o vizită Greciei în acest an, cel mai bine ar fi să studiezi oferta din timp și să urmărești câteva locuri în care ți-ai dori să fii cazat pentru a vedea cel mai bun moment în care să faci rezervarea.

Croația

Croația este o țară superbă care abia așteaptă să fie descoperită, unde mai pui că nu trebuie să cheltui o avere pentru a putea vizita acest tărâm. Un prim loc în care ai putea face un popas este orașul Zadar situat în partea de nord a Dalmației. Aici se găsesc o grămadă de parcuri naționale, iar orașul arată ca un adevărat muzeu fiind format din străduțe înguste pline de istorie.

Dacă îți place istoria, atunci Rovinj sigur te va fermeca din prima. Având o vechime de peste 15 secole, acest loc îți pune la dispoziție catedrale în stil baroc și clădiri pe care nu ai cum să le treci cu vederea.

Plajele frumoase și celelalte locuri care fac parte din patrimoniul UNESCO sunt motive bune să faci o vizită în Croația, iar dacă îți plac drumețiile la munte, ar fi bine să începi să cauți cazare.

Vara este un moment ideal pentru a face o ieșire mai lungă și a vizita diverse locuri. În ciuda vremii de afară și a zilelor libere pe care le ai la dispoziție, există momente când bugetul îți face probleme. Ei bine, destinațiile din rândurile de mai sus ar putea să elimine acest mic impediment.

Voi unde plănuiți să mergeți vara asta?

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *