fbpx

Dilema unui blogger în timp de criză

Ţin la preţ şi nu câştig nimic sau mai las din preţuri pentru articolele plătite dar am mereu clienţi mulţumiţi care revin?

Altfel spus, mi se pare ciudat să ceri o grămadă de bani pentru un articol pe blogul tău când tu ai un blog generalist, scrii banalităţi, ai traficul sub 100 de cititori zilnic iar numărul de abonaţi la feedul RSS nu sare de 20-30. Nu, nu poţi spune că livrezi conţinut de calitate pentru cititori premium, nu te crede nimeni. Datele nu mint, mai bine încerci să afli de ce nu îţi citeşte nimeni blogul.

Îmi dau seama că mulţi bloggeri au auzit de la alţii bloggeri mai vechi că un articol plătit începe de la 100 de euro şi urcă în sus, dar până la urmă totul se rezumă la cerere şi ofertă. Când primeşti 10 cereri de articole plătite pe blog, dai nişte preţuri şi nimeni nu vrea să lucreze cu tine poate că problema nu e la ei, ci la preţurile tale. Totuşi nu e bine nici să ajungi în cealaltă extremă, aglomerând blogul cu reclame.

Altfel spus – nu poţi cere bani mulţi pentru articole pe blog dacă tu nu ai ce să prezinţi potenţialilor advertiseri – cititori mulţi pe blog, abonaţi la feedul RSS, o comunitate în jurul blogului, reacţii pe alte bloguri la articolele tale, reacţii în reţelele sociale etc. Începi de jos şi urci preţurile pe măsură ce numărul de clienţi mulţumiţi creşte, zic eu. Asta, plus multă muncă.

Ideea articolului a venit după ce am aflat preţurile cerute de unii bloggeri aflaţi la început pentru un simplu articol de promovare a unui produs. Probabil ei încă se miră de ce nu au clienţi, o fi criza de vină?

Recomandă

7 Comentarii

 1. Sunt complet de-acord cu tine 🙂 dar, chiar daca ne aflam la inceput de drum, nu poti sa accepti 15 lei pentru un articol. Pe cuvant de nu prefer sa bat campul meu in continuare decat sa scriu pentru 15 lei un articol de promovare 😀 parerea mea…

   • Buna seara, Marius,
    Sunt si eu tiot din Iasi si m-am bucurat deoarece sper sa ma ajuti. Am nevoie de ajutorul tau, te rog
    Stiu sa scriu articole bune, am publicat romane, volume de poezii, povesti pentru copii. Am fost redactor sef la ziarul Desteapta te romane!, dar nu stiu mai mult, nu ma pricerp la tehnologia asta moderna.
    Nu stiu cum sa livez articolele mele
    iti multumsc

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *