Discriminat în Târgu Secuiesc

Să vă zic un pic cum e cu discriminarea românilor în secuime. Joi în drum spre #bizsmscamp (unde a fost super tare) mi s-a rupt cureaua de la alternator aproape de Târgu Secuiesc. Și am fost super discriminat, nici acum nu îmi revin de la atâta discriminare.

Am ajuns cu greu fără servo și cu bateria aproape goală la o benzinărie din Târgu Secuiesc unde niște etnici secui m-au discriminat cu indicații către cel mai apropiat service auto. La acel service auto angajații, tot etnici secui, m-au discriminat spunându-mi că nu mă pot ajuta, dar mi-au spus de alt service, ascuns prin spatele blocurilor.

Cu greu am găsit service-ul de cartier, era ascuns foarte bine,. Acolo mecanicii, toți secui, evident, deși erau super ocupați, au comandat o curea pentru alternator, au adus-o în 20 de minute și au montat-o. În total am stat la service-ul ascuns în spatele blocurilor o oră, timp în care angajații m-au și invitat la mici cu muștar, că erau în pauza de masă.

De la atâta discriminare aproape că mi-a sărit muștarul. 🙂 Poate că nu au fost cei mai vorbăreți mecanici din viața mea, vorba aia, era mai greu să ne înțelegem, dar s-au purtat frumos și au fost profi.

Deci da, aveți dreptate, secuii te pot discrimina, dar nu o fac. Secretul e că am folosit niște cuvinte magice, care funcționează chiar şi în română, chiar și în secuime: bună ziua, vă rog, mulțumesc frumos. 👌

Voi ce experiențe ați avut prin secuime?

Recomandă prietenilor!
  • 42
  •  
  •  
  •  
  •   

1
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Florin Brutărescu
Vizitator

Am fost prin Miercurea Ciuc si Baile Tusnad, am tot dat peste vorbitori de maghiara dar nu am nimic de reprosat 🙂