Documentare de văzut zilele astea – Origins: The Journey of Humankind și Planet of the Humans

Dacă tot stați prin casă zilele astea și aveți ceva timp de pierdut vă recomand și două documentare destul de lejere de văzut, dar care ne activează un pic neuronii.

Origins: The Journey of Humankind a apărut National Geografic în 2017, dar l-am ratat atunci. Jason Silva povestește frumos despre evoluția omenirii, cum s-a transformat societatea de la niște maimuțe care stăteau prin copaci până la nivelul actual, când ne gândim să colonizăm alte planete.

Sunt 8 episoade cu teme diferite: focul, medicina, banii, războaiele, comunicarea, locuințele, explorarea spațiului și transporturile. Să știți că merită văzute, deoarece stilul abordat e o combinație între serial tv și documentar, în fiecare episod recrează atât viața din trecut a oamenilor, dar prezintă și situația actuală. Chiar dacă ați citit cărți de geografie, istorie, tehnologie tot veți avea câteva momente în care exclamați Aha, cum am făcut-o și eu.

Michael Moore a pus la liber pe Youtube noul său film, Planet of the Humans. Pe scurt documentarul trage un semnal de alarmă, ne distrugem intenționat planeta pe altarul consumerismului și al îmbogățirii, iar guvernele nu prea au interes să ia deciziile corecte, că și politicienii sunt controlați de cei bogați. Și e la modă acum să fii eco, dar nu tot ce e eco ajută planeta.

Ar trebui să consumăm mai puțin, să avem grijă cum afectăm mediul înconjurător, dar hei, dacă nu ne cumpărăm în fiecare an ultimul model de iPhone sau cel mai nou smart TV cum vor mai face corporațiile profit?

În lunile astea de pandemie, cât stăm închiși în casă, oamenii au descoperit că economia se duce la vale deoarece nu mai cumpărăm toate prostiile de care oricum nu aveam nevoie. E interesant, nu?

Voi ce documentare faine ați mai văzut?

Recomandă prietenilor!
  • 64
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
3 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Andrei

Tare Origins, cel putin pana la partea a treia. Restul la noapte.

Robert

Merci, bune recomandari!