De anul trecut de prin vară mă gândeam la un upgrade pentru televizor, nu neapărat pentru partea de smart TV, ci pentru că voiam o diagonală mai mare și rezoluție 4K. Acum avem suficiente filme și seriale 4K pe platformele de streaming încât să merite achiziția. În final am cumpărat de Black Friday un televizor LED cu Android și lumină ambientală Ambilight, Philips 65PUS7304/12. Diagonala e mare, de 164 centimetri, dar cum schimb televizoarele cam la 5-6 ani a meritat să plătesc mai mult pentru el. Pe scurt da, merită investiția, sunt mulțumit de el, mai jos sunt plusurile și minusurile lui.
Televizorul a fost cumpărat de Black Friday cu 3500 lei de pe eMag, acum îl găsiți la 3900 lei pe eMag și 3400 lei pe PCGarage. E posibil să îl găsiți și mai ieftin pe alte magazine, dar nu vă recomand să cumpărați de la magazine necunoscute, eu de aici comand cel mai des, plus Altex și Flanco, offline mai ales.
Faza interesantă este că de Black Friday, când l-am cumpărat, mi s-a părut că am dat cam mult pe el raportat la cât eram eu dispus maxim să investesc, adică vreo 2500 de lei. Între timp a dovedit că își merită din plin banii, mai ales în perioada asta.
Deja avem vreo 40 de zile de când stăm acasă, până pe 15 mai tot aici vom fi, și e foarte fain să te uiți în sufragerie la filme și seriale ca și cum ai fi la cinema, nu mai zic de jocurile în 4K. Evident, nu trebuie neapărat să vă aruncați la televizoare cu diagonala mare dacă îl vreți pentru camere mai mici, dar seria asta are variante de la 108 până la 178 centimetri, cu specificații similare.
Recomandarea de bază este să ai de 3 ori diagonala televizorului de pe canapea, deci dacă vă luați televizor de 1 metru ar trebui să aveți 2,5 – 3 metri până la el.
Alternativa mai bună la Philips The One 65PUS7304/12 era un televizor Sony cu Android, dar era cu 1200 de lei mai scump la aceeași diagonală, și chiar dacă panelul era un pic mai bun, nu justifica costul suplimentar pentru mine. Plus că mi-a plăcut și ideea de Ambilight, mai ales când te uiți la un film noaptea sau te joci pe consolă e foarte fain, senzația este că ecranul e și mai mare, culorile mai vii.
Știu, OLED-ul e mama lui, dar nu am ajuns încă la nivelul în care să dau 2000 de euro pe un televizor, plus că de obicei noi nu foloseam televizorul mai mult de 2-3 ore pe zi, înainte de pandemie chiar nu își justifica costul. Acum nu regret.
Ce mi-a plăcut la Philips The One 65PUS7304/12:
- Raport ok preț-calitate-dotări-finisare. Televizoarele Philips sunt produse acum de TP Vision, cei care fac și monitoarele AOC, dar păstrează aceleași standarde ca și înainte.
- Lumina ambientală Ambilight – merită toți banii, ziua nu are sens să o folosiți, evident, dar noaptea e superb efectul.
- Imaginile sunt vii, apropiate de realitate, dar trebuie să vă jucați voi cu setările, modurile cu care vine presetat din fabrică nu sunt chiar cele mai strălucite.
- Android TV – nu era pe lista de must have, dar nu îmi place sistemul de operare de pe televizoarele Samsung și LG, prefer interfața Android. Puncte în plus este că de când cu Philipsul pornim televizorul de obicei direct pe Youtube sau Netflix, deci consumăm mai puține emisiuni slabe de pe canalele TV.
- Aplicații – am instalat Youtube, Netflix, HBO Go, Spotify. Mai sunt și alte aplicații în magazin, inclusiv browser pentru internet, dar acestea sunt cele mai folosite de noi. Într-o lume ideală aș fi cumpărat un televizor simplu cu 4K și ecran bun și l-aș fi conectat direct la Xbox, care are și el aplicațiile de mai sus, dar nu găsești 4K bun fără smart TV acum.
Ce nu mi-a plăcut la Philips The One 65PUS7304/12:
- Efectul de backlight bleeding – apare mai ales în colțurile ecranului, pe negru complet apar mici pete cu tentă galbenă, aproape de ramă, practic lumina nu e difuzată uniform. Din ce am citit e o problemă generală ce apare la ecranele mari construite cu tehnologia LED, ține de cum e prins panelul în ramă, și producătorii nu îl consideră defect pentru garanție. Mă așteptam la el, nu mă deranjează deoarece e vizibil doar dacă știi unde să te uiți și doar când ai imagine cu negru complet, dar dacă sunteți perfecționiști trebuie să știți că e posibil să apară și la voi. Alternativa e OLED-ul, dacă aveți buget.
- Telecomanda – la 3500 lei mă așteptam la o telecomandă mai bună, dar telecomanda e din plastic ieftin, similară cu cea a televizoarelor la 500 lei. Ok, poate că nu erau bani pentru o telecomandă QWERTY, deși ar fi fost frumos dacă tot ți se vinde un smart TV, dar se putea măcar o telecomandă cauciucată.
- Aplicațiile inutile ce vin preinstalate și nu pot fi dezactivate. Înțeleg că softul e făcut pe regiuni, dar chiar cred că în România puteau să permită dezactivarea unor aplicații gen Rakuten TV, nu folosește nimeni asta aici, nu mai zic de butonul dedicat de pe telecomandă.
Mihai a făcut în toamnă o recenzie video pentru Philips 50PUS7304, adică versiunea de 126 centimetri, nu avea sens să îi fac eu filmare separată, vorbim de același televizor.
Acestea fiind spuse, în ciuda micilor neplăceri de mai sus nu regret deloc achiziția, dacă vreți un televizor cu Android și rezoluție 4K, diagonală mare, culori bune vă recomand Philips 65PUS7304/12, 3900 lei pe eMag și 3400 lei pe PCGarage.
Eu am mers pe un LG de 50″, că 55 era prea mare, iar 65 era deja huge. Am aceeași problemă cu bleedingul, mai ales la colțul din dreapta jos, da’ nici mie nu mi s-a părut că merită să dau 1.000 lire pe un OLED.
Eu nici nu remarcasem faza cu bleedingul, mi-a arătat un amic mai obsedat ca mine. Aveam un Samsung de 40 inchi luat prin 2014 cred, și mă gândeam tot la ceva de 50-55, dar am văzut la un prieten de 65 și mi-a zis și el – Go big or go home. Părea imens la început, dar ne-am obișnuit cu el, dacă ai spațiu experiența e foarte faină când te uiți la filme. Înainte nici nu mai porneam televizorul, după ce l-am luat pe ăsta am început iar să mă uit la niște seriale pe Netflix, am luat și Xbox-ul, adică îmi caut de treabă cu el.
Yeah, n-aveam loc, nu intra în cadrul construit de mine. Da’ și de 50 e uriaș, cel puțin pentru spațiul de la mine din living.
Eu vreau un recliner mai încolo, dar ar trebui să renovez tot livingul pentru el, și nu am chef momentan. Să le folosești sănătos!
Si eu ziceam la inceput ca e prea mare 65 de inchi, dar după un an ma uit la el si parca ar merge chiar un pic mai mare. 😀
Dacă ai spațiu suficient pentru el da, de ex poți pune și de 178 cm dacă ai canapeaua la minim 5 metri. 🙂
https://www.philips.ro/c-p/55OLED803_12.amp/oled-8-series-android-tv-oled-4k-uhd-extrem-de-subtire-cu-ambilight-pe-3-laturi
L-am cumpărat în Noiembrie 2018 la o promoție de pe eMAG – 6500 lei.
Am optat pentru OLED la 139 cm în detrimentul unui LED la 168…
Cu un PS4PRO e efectiv nebunie. Pacat că cei de la Netflix au taiat din calitate in aceasta perioada! Doar cateva pelicule mai rulează 4K 🙁
Din ce știam poți forța să ruleze în 4K. Mergi în setări din browser la profilul pe care îl folosești – setări de redare – calitate video maximă – debifează automat și pune calitate maximă.
[…] finalul lui 2019 am cumpărat un televizor Philips de 165 de centimetri, și mă gândeam atunci că am exagerat un pic cu dimensiunea și bugetul […]
[…] plăcut că Allview are Android TV la modelul ăsta deoarece la Philips-ul din sufragerie sunt foarte mulțumit de el, după 2 ani se mișcă în continuare bine. Dacă nu vreți smart TV […]
Mulțumesc tare mult pentru integrarea materialului în acest articol.
Mi-ai ușurat munca, cu plăcere. 🙂